Hokejisti Zvolena majú nového trénera, mužstvo preberá Martin Štrba

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejisti Zvolena majú nového trénera, mužstvo preberá Martin Štrba

Štrba prostredie vo Zvolene dôverne pozná.
Štrba prostredie vo Zvolene dôverne pozná.Profimedia
Extraligový HKM Zvolen čakajú po konci sezóny zmeny. Mužstvo povedie nový kormidelník, stal sa ním Martin Štrba (48). Klub to v piatok oznámil na svojom webe.

Zvolen prežil náročnú sezónu, vystriedal až trojicu trénerov a svoju extraligovú púť ukončil vo štvrťfinále na štíte Michaloviec. Teraz prichádza do tímu skúsený český kouč, ktorý by mal priniesť do kabíny nový impulz. Svoju hráčsku kariéru odohral takmer celú v Českej republike, až na dva krátke angažmány v Rusku a na Slovensku práve vo Zvolene. Ako útočník si v drese HKM pripísal 31 bodov v 41 zápasoch a hokejové prostredie pod Pustým hradom tak dobre pozná. 

Trénerskú kariéru začal 48-ročný lodivod v Českých Budějoviciach, kde pôsobil 6 sezón ako asistent trénera pri junioroch aj A-tíme. Pozíciu hlavného trénera v seniorskom hokeji si prvýkrát vyskúšal v sezóne 2018/19, keď viedol tím Piráti Chomutov v druhej českej súťaži. Neskôr pôsobil v pražskej Slavii, Baníku Sokolov a Prostějove, odkiaľ sa presunul v novembri minulého roka do HC 19 Humenné. S nováčikom súťaže síce nedokázal malý zázrak v podobe udržania sa v extralige, ale sezónu zakončili len s 12-bodovou stratou na Nové Zámky.

Zvolen naposledy viedol Jamie Russell, ktorý na lavičke vydržal dva mesiace. Dosiahol bilanciu desať víťazstiev a deväť prehier. Káder následne dočasne prevzal Norbert Javorčík.