Zvolen mení počas play-off trénera, Russell na lavičke skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zvolen mení počas play-off trénera, Russell na lavičke skončil
Russell sa vo Zvolene dlho neohrial.
Russell sa vo Zvolene dlho neohrial.TASR
Kanadský hokejový tréner Jamie Russell (57) skončil na striedačke HKM Zvolen. Mužstvo povedie vo zvyšnom priebehu play-off Norbert Javorčík (49). Účastník Tipos Extraligy to uviedol v sobotu na svojom webe.

Russell pôsobil na striedačke HKM takmer dva mesiace a dosiahol bilanciu desať víťazstiev a deväť prehier. "Každému, kto má kladný vzťah k zvolenskému klubu, nie je ľahostajné, ako sa túto sezónu herne a výsledkovo prezentuje náš klub. Vždy som sa snažil byť k vám úprimný a budem aj teraz," uviedol prezident klubu Dušan Mráz v stanovisku na oficiálnej webstránke HKM.

"Po príchode Russella do Zvolena, keď mužstvo už bolo v Poprade, sme si spoločne s ním pozreli náš zápas v televízii. Zápas sme prehrali po predĺžení. Pán Russell podľa jeho slov videl celkom jasne, čo treba zmeniť v systéme našej hry. A tiež vyhlásil, že nemá rád lenivých hráčov, a preto hneď v pondelok zrušil voľno a nariadil tréning. Celému predstavenstvu HKM sa to veľmi páčilo. Výsledky, ale najmä herný prejav v nasledujúcich týždňoch však vôbec netešili."

Zvolen má kolísavú formu.
Zvolen má kolísavú formu.Flashscore

"Podľa nás sa prezentované myšlienky a plány nenaplnili a ani tréningový proces k progresu neviedol, práve naopak. Po štvrtom zápase kvalifikácie o play-off v Liptovskom Mikuláši sme mali doslova slzy v očiach. Náš pohľad na spôsob prípravy na zápasy a pohľad trénera sa rozchádza. Nechcem teraz zachádzať do detailov. Včera večer sme mali dlhšie rokovanie predstavenstva klubu. Všetci sme sa zhodli na okamžitom odvolaní Jamieho Russella z funkcie hlavného trénera HKM Zvolen. Verte, toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Nikdy som nič podobné nezažil, ale z nášho pohľadu k nemu muselo prísť," dodal Mráz.

Zvolen prehráva vo štvrťfinálovej sérii play off Tipos Extraligy s Michalovcami 0:2 na zápasy. Tretí duel je na programe v nedeľu pod Pustým hradom.