Bitka z duelu v Poprade má dohru. Disciplinárka zastavila činnosť štyrom hráčom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bitka z duelu v Poprade má dohru. Disciplinárka zastavila činnosť štyrom hráčom
V extralige sa riešil hektický záver súboja v Poprade.
V extralige sa riešil hektický záver súboja v Poprade.TASR
Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) zastavila súťažnú činnosť dvom hráčom HK Poprad a dvom hokejistom HK Nitra, ktorí boli súčasťou hromadnej šarvátky po konci druhého štvrťfinálového duelu play-off Tipos Extraligy. Zároveň potrestala oba zainteresované kluby finančnou pokutou vo výške 500 eur. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Najvyšší trest dostal obranca Popradu Boris Česánek, ktorý si odpyká trojzápasový dištanc. Jeho spoluhráč Ján Brejčák nenastúpi v dvoch dueloch a rovnaké tresty dostali aj obrancovia Nitry Matej Bača s Františkom Gajdošom. V prípade Gajdoša platí, že v rámci dvojzápasového dištancu vykoná aj trest zastavenia činnosti na jeden duel podmienečne, ktorý mu bol uložený ešte 3. februára 2024.

Druhý štvrťfinálový duel medzi Popradom a Nitrou priniesol okrem triumfu hostí 5:1, ktorým vyrovnali stav série na 1:1, aj hromadnú bitku v závere stretnutia. Hlavní rozhodcovia Vladimír Baluška a Roman Výleta rozdali podľa zápisu spolu 362 trestných minút.

V Poprade sa nehralo v rukavičkách.
V Poprade sa nehralo v rukavičkách.TASR

DK SZĽH okrem rozhodnutí týkajúcich sa zápasu medzi Popradom a Nitrou podmienečne odložila výkon zvyšku trestu zastavenia činnosti pre obrancu Michaloviec Senu Acolatseho. Zámorský bek bude môcť nastúpiť v drese "líšok" už v treťom súboji série so Zvolenom. DK SZĽH však hráčovi stanovila skúšobnú dobu v trvaní troch mesiacov.