Ideme si za svojím cieľom, avizuje Chovan po treťom triumfe Košíc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ideme si za svojím cieľom, avizuje Chovan po treťom triumfe Košíc
Chovan (druhý zľava) strelil rozhodujúci gól.
Chovan (druhý zľava) strelil rozhodujúci gól.TASR
Hokejistom Košíc sa v tejto sezóne Tipos Extraligy proti Slovanu mimoriadne darí. V siedmom vzájomnom dueli zvíťazili po siedmy raz, no čo je pre nich najdôležitejšie, vo štvrťfinále play-off vedú v sérii s belasými 3:0. Už v sobotu tak môžu rozhodnúť o postupe do semifinále.

Košičania hrali v piatkovom zápase trpezlivo, počkali si na chyby slovanistov a tie trestali. "Je to pre nás dôležité, ale pozeráme sa na sériu stále tak, ako keby to bolo 0:0. Hráme piati dopredu a piati dozadu a toto sú kolektívne výkony a výborné veci. Drží nás brankár, v závere sme ubránili presilovku 5 na 3 aj na 5 na 4 a to je dôležité," uviedol po zápase kapitán "oceliarov" Michal Chovan.

Slovan - Košice 3:5

Práve z jeho hokejky padol rozhodujúci gól v zápase, neskôr pridal ešte jeden do prázdnej bránky. "Je jedno, kto dáva góly. Musíme hrať zajtra rozumne, buď budeme všetci napádať, alebo všetci hrať dozadu. Mali sme dnes lepší začiatok ako Slovan, ale paradoxne sme inkasovali ako prví. Ale toto je play-off a chyby sa stávajú. Sme radi, že sme zvíťazili, to je hlavné. Ideme si za svojím cieľom," dodal Chovan.

Tréner Slovana Peter Oremus nebol spokojný s viacerými vecami, ale svojich zverencov pochválil za nasadenie. "Odohrali sme kvalitný zápas, ale rozhodli veci, ktoré sa nemôžu stávať, a to individuálne chyby, tie Košice trestajú. Máme málo hráčov, ktorí vedia dať gól, aby sme súpera pretlačili. Dali sme do zápasu všetko. Mrzí nás to, no kvalita Košíc rozhodla. Je to nepríjemný stav, ale ja som už zažil obrat. Urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní nielen herne, ale aj výsledkovo a že sa vrátime do Košíc. Víťazstvo si za to všetko, čo sme urobili, zaslúžime. Verím, že príde," dodal lodivod.