Hrával za Chicago v NHL, posilnil Poprad. Pod Tatry prichádza obranca Svedberg

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hrával za Chicago v NHL, posilnil Poprad. Pod Tatry prichádza obranca Svedberg
Svedberg sa stal novou posilou Popradu.
Svedberg sa stal novou posilou Popradu.Profimedia
Do kádra hokejistov HK Poprad pribudol švédsky obranca s kazašským pasom Viktor Svedberg (32), ktorého vizitku zdobí aj 30 zápasov v NHL. V tíme zároveň skončil Kanaďan Garett McFadden (26), s ktorým sa klub dohodol na ukončení zmluvy.

Svedberg bol v prebiehajúcej sezóne bez angažmánu, predošlých šesť ročníkov odohral v KHL. V rokoch 2021 a 2022 reprezentoval Kazachstan na MS. Napriek tomu, že ho nedraftoval žiadny klub NHL, dokázal sa presadiť do zámorskej profiligy.

V sezóne 2015/2016 odohral 30 zápasov v drese Chicaga, v ktorých nazbieral štyri kanadské body (2+2). Väčšiu časť svojho päťročného zámorského pôsobenia strávil vo farmárskej AHL. Za tím Rockford IceHogs v nej odohral celkovo 269 stretnutí.

"Pred blížiacou sa uzávierkou sme sondovali trh a Viktorovo meno nás zaujalo. Dôležité bolo, že prejavil záujem prísť do Popradu - do tímu, ktorý chce o niečo hrať. Z rozhovorov s ním som mal veľmi dobrý pocit a som rád, že ho môžem privítať v Poprade. Zároveň sme sa dohodli na ukončení zmluvy s Garrettom McFaddenom. Chcem sa mu touto cestou poďakovať za jeho služby pre Poprad a popriať všetko dobré do ďalšej kariéry," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Július Koval.

McFadden prišiel do Popradu pred prebiehajúcou sezónou. Kanadský bek odohral za "kamzíkov" 31 zápasov, v ktorých zaznamenal jeden gól, 18 asistencií, osem trestných minút a jeden plusový bod.