Košice zdolali Slovan, Jääskeläinen s hetrikom a štvorbodový Chovan. Vyhrala aj Spišská

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Košice zdolali Slovan, Jääskeläinen s hetrikom a štvorbodový Chovan. Vyhrala aj Spišská

Aktualizované
Košice vyhrali prvý zápas proti Slovanu.
Košice vyhrali prvý zápas proti Slovanu.TASR
Hokejisti Košíc zvíťazili v úvodnom zápase štvrťfinále play-off Tipos Extraligy nad Slovanom Bratislava. Spišská Nová Ves v predĺžení rozhodla o víťazstve v dueli s Banskou Bystricou.

Košice - Slovan Bratislava 6:2

/stav série 1:0/

Košičania triumfovali nad Slovanom aj v piatom vzájomnom zápase v sezóne a zároveň zvíťazili prvýkrát po piatich domácich prehrách. V sérii hranej na štyri víťazné duely sa ujali vedenia 1:0. Druhé stretnutie je na programe v utorok. Hetrikom k tomu prispel fínsky útočník Joona Jääskeläinen, štyri asistencie zaznamenal Michal Chovan

Po opatrnejšom úvode sa v úvodnej tretine bolo na čo pozerať a po viacerých sľubných príležitostiach na oboch stranách išli do vedenia domáci. Strelu kapitána Chovana tečoval Lunter - 1:0. Slovanisti mohli vyrovnať v úvode druhej časti po úniku Takáča, ale Riečický zmaril jeho šancu.

V 28. minúte Jääskeläinen upravil na 2:0, no krátko na to hostia znížili, keď Pecararov pokus prekvapil Riečického. Košičania získali späť dvojgólový náskok, keď Jääskeläinen v závere druhej časti využil presilovku - 3:1. Fínsky útočník zavŕšil hetrik v 45. minúte ďalším gólom v početnej výhode.

Košičania si v tretej tretine postrážili presvedčivý náskok, ktorý v 55. minúte zvýšil Pollock - 5:1. Holway síce znížil na 5:2, no hostia v záverečnej hre bez brankára nedokázali skorigovať, naopak, Havrila dal gólom do prázdnej bránky definitívnu podobu výsledku.

Spišská Nová Ves - Banská Bystrica 3:2 pp

/stav série 1:0/

Domácim vyšiel lepšie úvod, boli aktívnejší a v 6. minúte dostali presilovú hru. Už po 14 sekundách ju využili, keď strelu Merežka tečoval kapitán Rapáč. Spišiaci mohli do prestávky zvýšiť vedenie, ale svoje šance nedokázali využiť. V 26. minúte sa však dostal s pukom medzi kruhy a strelou švihom upravil na 2:0.

Banská Bystrica však v polovici duelu znížila, Turnbull zaskočil Melicherčíka. Hostia sa krátko na to tešili z vyrovnania, no pre Horovu hru vysokou hokejkou presný zásah neplatil. Mužstvo Raima Helminena však už v 45. minúte vyrovnalo, Velov pokus Melicherčík len vyrazil a Macek zakončil do odkrytej bránky. 

V tretej minúte predĺženia rozhodol Burgess o triumfe Spišskej Novej Vsi. Tá sa v sérii hranej na štyri víťazstvá ujala vedenia 1:0. Druhý zápas je na programe už v utorok 19. marca opäť v Spišskej Novej Vsi.