Michalovce postupujú do semifinále extraligy, Nitra sa ujala vedenia v sérii s Popradom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Michalovce postupujú do semifinále extraligy, Nitra sa ujala vedenia v sérii s Popradom
Víťaz základnej časti je na pokraji vyradenia.
Víťaz základnej časti je na pokraji vyradenia.HK Poprad
Hokejisti Michaloviec sa stali tretím semifinalistom play-off Tipos Extraligy. V piatom štvrťfinálovom zápase zvíťazili nad HKM Zvolen 3:1 a v sérii triumfovali 4:1 na zápasy. Meno svojho semifinálového súpera sa dozvedia po ukončení série Poprad - Nitra. Corgoni porazili súpera 4:3 a rozhodnúť o svojom postupe môžu už v piatok o 18:00, keď je v Nitre na programe šiesty zápas.

Michalovce - Zvolen 3:1

/konečný stav série: 4:1/

Lepší štart do piateho zápasu mali hostia, ktorí viedli už od 3. minúty, keď brankára Škorváneka prekonal Šiška - 0:1. Zvolenčania si v prvej časti vypracovali aj niekoľko ďalších príležitostí na zvýšenie náskoku, no napokon oň prišli 6 sekúnd pred prvou prestávkou. Domáci útočník Kabáč nahodil puk na brankára Kupského a ten si ho zrazil do bránky - 1:1.

Domácim vyšiel nielen záver prvej časti, ale aj úvod druhej, keď sa druhýkrát v zápase presadil Kabáč, ktorý tečoval strelu Bindulisa - 2:1. V 28. minúte sa domáci dostali k 18-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ale Zvolenčania zvládli oslabenie. Domáci si v tretej tretine postrážili tesný náskok aj vďaka viacerým úspešným zákrokom brankára Škorváneka. Zvolenčanom sa nepodarilo vyrovnať ani počas hry bez brankára v závere zápasu. Naopak, obranca Bodák strelou do prázdnej bránky uzavrel skóre zápasu.

Poprad – Nitra 3:4

/stav série: 2:3/

Kamzíkom vyšiel úvod a už po 29 sekundách prekonal Coulter Kašíka. V polovici prvej časti predviedol individuálnu akciu Svedberg a zvýšil na 2:0. Domáci ešte pred prestávkou upravili na trojgólový rozdiel, keď sa druhýkrát v stretnutí presadil Coulter. Hostia urobili pred začiatkom prostrednej časti zmenu v bránkovisku, Aittokallio nahradil Kašíka. Nitra znížila v 43. minúte zásluhou Hrnku a potom po koncovkách Mezeia a Bučeka dokázala vyrovnať a výrazne sa vrátila do hry o víťazstvo v piatom zápase. Dokonalý obrat potom zariadil v závere svojím druhým gólom Buček.