Extraliga údajne príde o brankársku hviezdu, Škorvánek má namierené za hranice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Extraliga údajne príde o brankársku hviezdu, Škorvánek má namierené za hranice
Škorvánek podľa informácií českých médií ďalšiu sezónu na východe Slovenska zatiaľ nepridá.
Škorvánek podľa informácií českých médií ďalšiu sezónu na východe Slovenska zatiaľ nepridá.TASR
Slovenský hokejový brankár Stanislav Škorvánek (28) bude podľa českého portálu isport.blesk.cz chytať v sezóne 2024/2025 za Hradec Králové.

Pre Škorvánka by tak malo ísť o prvý zahraničný angažmán, predtým chytal na Slovensku na seniorskej úrovni za Bardejov, Nové Zámky, Trnavu, Detvu, Košice, Prešov, Humenné, Žilinu a Michalovce. Za Zemplínčanov nastúpil v aktuálnej sezóne v základnej časti do 39 stretnutí s úspešnosťou zákrokov 93,1 % s priemerom 2,32 gólu na zápas.

"Už v zime sa mal Mountfield HK dohodnúť s brankárskou hviezdou slovenskej extraligy Stanislavom Škorvánkom. Dvadsaťosemročný brankár chytá tretí rok v špičkovej forme, v prvých dvoch zápasoch play-off za Michalovce dostal celkom jediný gól," píše sa v článku na isport.blesk.cz.

Rodák zo Žiliny uchvátil slovenského diváka výkonmi v extralige už v minulom ročníku (úspešnosť zákrokov 94,4 % v 18 súbojoch play-off, v základnej časti to bolo 92,9 % v 35 zápasoch), vďaka čomu si vypýtal pozvánku do reprezentácie.

Na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige a fínskom Tampere odchytal štyri merania síl s bilanciou tri výhry, jedna prehra a brankárskymi štatistikami 95,4 %, respektíve 1,26 g/z.