Nitra proti Popradu neskórovala, Zvolenu nepomohla ani trénerská výmena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitra proti Popradu neskórovala, Zvolenu nepomohla ani trénerská výmena
Aktualizované
Poprad uspel v Nitre.
Poprad uspel v Nitre.HK Poprad
Hokejisti HK Poprad zvíťazili v treťom zápase štvrťfinále play-off Tipos Extraligy na ľade HK Nitra 2:0. V sérii hranej na štyri víťazné stretnutia sa Popradčania ujali vedenia 2:1. Štvrtý súboj je na programe v pondelok 25. marca opäť pod Zoborom. Hráči Zvolena prehrali aj tretí štvrťfinálový duel s Michalovcami, tentoraz na domácom ľade 2:6. Michalovčania tak vedú v sérii 3:0.

Nitra - Poprad 0:2

/stav série: 1:2/

Duel vynechal popradský brankár Vay, ktorý sa zranil v závere druhého zápasu a nahradil ho Belányi. Od úvodu stretnutia obe mužstvá dôsledne bránili stredné pásmo a bolo zrejmé, že rozohranú "šachovú partiu" môže rozhodnúť jediný gól. Popradčania sa presadili v úvode tretieho dejstva, keď brejk úspešne zakončil Coulter. Nitrania mohli vyrovnať v 47. minúte, no pri tutovke Bubelu podržal "kamzíkov" Belányi. Triumf hostí poistil 77 sekúnd pred záverečnou sirénou gólom do prázdnej bránky Dmowski.

Zvolen – Michalovce 2:6 

/stav série: 0:3/

Zvolenu nepomohla ani zmena na trénerskom poste, keď tím neviedol odvolaný kanadský kouč Jamie Russell, ale jeho doterajší asistent už na hlavnej pozícii Norbert Javorčík. Duel sa už v siedmej minúte predčasne skončil pre domáceho Viedenského, ktorý dostal za seknutie trest do konca zápasu. Hostia išli do vedenia 2:0 v trinástej minúte počas dvanástich sekúnd. Najprv využili presilovku o dvoch hráčov, keď sa pred odkrytou bránkou presadil Santos a vzápätí pridali druhý gól v piatich proti štyrom z hokejky nepokrytého Buca pri žrdi.

Aj v druhej tretine Michalovce ťažili z presilovky, vedenie zvyšoval Puliš z dorážky. Následne po nevyužitej šanci Zvolenčana Zuzina bolo už 0:4, keďže Santos z pravej strany presne švihom mieril k vzdialenejšej žrdi. Hrozivý stav tím spod Pustého hradu do prestávky skresal dvoma gólmi, najprv po krížnej prihrávke Lukoseviciusom z kruhu v početnej výhode a potom z medzikružia predviedol peknú bekhendovú koncovku Bondra. Lenže na začiatku tretej tretiny arbitri prehliadli faul Newtona na Haina, z čoho ťažil pohotovou strelou spred bránky Daugavinš a šiesty zásah pridal ešte z veľkého uhla Buc.