Na Bystričanov sme si verili, je to pre nich kruté, vraví Rapáč po postupe do semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Na Bystričanov sme si verili, je to pre nich kruté, vraví Rapáč po postupe do semifinále
Spišiaci sú opäť medzi elitou extraligy.
Spišiaci sú opäť medzi elitou extraligy.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi sa dostali medzi elitné kvarteto Tipos Extraligy. Banskú Bystricu vyradili vo štvrťfinále play-off jednoznačne 4:0 na zápasy. Kapitán Spišiakov Branislav Rapáč (30) po postupe priznal, že si po skončení základnej časti priali za súpera práve Bystričanov.

Rapáč po poslednom stretnutí s baranmi a postupe do semifinále uviedol: "V sezóne sa nám proti nim darilo, verili sme si na nich, chceli sme práve ich. Prestrieľali sme ich vo štvrťfinálových dueloch, boli sme tímom, ktorý hral s pukom, mal šance."

Následne sa líder Spišskej Novej Vsi pozrel na vec aj z pohľadu protivníka: "Pre Bystricu je to kruté po dvoch predĺženiach a našej otočke v závere druhého duelu série, to mentálne tímu nepomôže. Hlava je 50 percent úspechu, bolo to pre nich náročné, ale ak vyhráte sériu 4:0, tak je to zaslúžené. Môžeme si teraz aspoň oddýchnuť a dobre sa pripraviť na semifinále, zlepšiť veci, ktoré nám nešli." 

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 3:6

Napriek jednoznačnému výsledku série sa predchádzajúce tri súboje lámali až v závere. "Prvé dva domáce zápasy neboli také, aké sme chceli, až v Bystrici sme sa dokázali dostať do nastavenia play-off. Doma sme to hrali ako bežný zápas, preto priebeh bol taký, aký bol. Vonkajšie duely sme už odohrali tak, ako sme chceli," vysvetlil Rapáč a pokračoval:

"Do štvrtého zápasu sme išli s tým, že mečbalová loptička je na strane Bystričanov, že oni sú tí, čo musia hrať a útočiť. Vedeli sme, že keď dáme nejaké góly, tak začnú byť nervózni. Hlava robí v hokeji veľmi veľa, čiže to, čo sme si povedali, sme aj splnili." 

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore

Spišiaci vyhrali prvý stret série doma po predĺžení a v druhom prehrávali 92 sekúnd pred koncom 1:2, no napokon ho senzačne otočili. Tretí zápas pod Urpínom opäť zvládli až po predĺžení, až ten štvrtý mal jednoznačný priebeh vďaka tretej časti, ktorú vyhrali 3:1, keď súper už musel hrať vabank.

"Bystrica už nemala čo stratiť, zvlášť do tretej tretiny dala všetko. Trochu sme s tým počítali, tak sme sa dohodli, že budeme viac brániť a čakať na brejky. Zápas sa však nevyvíjal jednoducho, prehrávali sme a následne sme parádne ubránili dvojminútové oslabenia troch proti piatim, tam sa to možno zlomilo, lebo potom sme vyrovnali a pridali ďalšie góly. V tretej tretine zabúdal súper na bránenie a potrestali sme to,“ zhodnotil štvrtý víťazný duel tréner Spišiakov Vlastimil Wojnar.

Džugan sa gólovo presadil až v závere štvrťfinále.
Džugan sa gólovo presadil až v závere štvrťfinále.TASR

Róbert Džugan po skončení štvrtého duelu hovoril o ťažkej sérii: "Vôbec to nebolo také ľahké, ako vyznieva stav série. Za mňa to bolo ťažké. Dva zápasy išli do predĺženia, jeden sme otočili na konci tretej tretiny, takže mali sme šťastie. Banskobystričania hrali dobre, viac zápasov v podstate na tri lajny, až na tento posledný, ale aj my sme mali určité problémy, no zvládli sme to skvele."

Útočník rysov taktiež priznal, že si prial Bystricu ako súpera vo štvrťfinále. "Pozerali sme ich štýl, vyhovuje nám, že majú pomalších obrancov a my hráme ofenzívne. Tak to nejako vyšlo, že z tých súperov nám najviac 'rezala' Banská Bystrica,“ vysvetlil dôvod.