Košice a Spišiaci postupujú do semifinále extraligy, pre Slovan a Bystricu sa sezóna skončila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Košice a Spišiaci postupujú do semifinále extraligy, pre Slovan a Bystricu sa sezóna skončila
Košičania jasne prevýšili Slovan.
Košičania jasne prevýšili Slovan.TASR
Hokejisti Košíc postúpili do semifinále play-off Tipos Extraligy 2023/2024. Vo štvrtom štvrťfinálovom zápase zvíťazili v nedeľu na ľade Slovana Bratislava 4:2 a v sérii triumfovali hladko 4:0. V ďalšej fáze sa predstaví aj Spišská Nová Ves, ktorá porazila Banskú Bystricu 6:3 a sériu ovládla takisto 4:0.

Slovan Bratislava - HC Košice 2:4

/konečný stav série: 0:4, Košice postúpili do semifinále/

Slovan išiel do vedenia už po 55 sekundách, no Jääskeläinen a Bartánus otočili skóre. Na konci druhej tretiny vyrovnal Mahbod, no v 50. minúte dal rozhodujúci gól Slovák a do prázdnej bránky pridal poistku Rogoň. Košice tak zdolali Slovan aj v ôsmom zápase v tejto sezóne.

Banská Bystrica – Spišská Nová Ves 3:6

/konečný stav série: 0:4, Spišská Nová Ves postúpila do semifinále/

Do vedenia išli v prvej tretine domáci hokejisti, keď sa po vyhratom buly ujala strela Lužu spoza kruhov. Následne barani nezvýšili vedenie v presilovke o dvoch hráčov a pykali. Vandasov únik v oslabení ešte neskončil gólom, ale Džuganov po chybe D. Stránskeho bol úspešný – 1:1. V strednom dejstve otočil vývoj Myklucha pred odkrytou bránkou a na 3:1 zvýšil v presilovke od modrej Merežko. Lenže Bystričania o 22 sekúnd odpovedali zásluhou Bačíka na 2:3.

V tretej tretine základ úspechu hostí položil Nellis, ktorý pred prázdnou bránkou nezaváhal a pridal aj poistku v podobe gólu na 5:2. Posledný šiesty zásah Spišiakov obstaral v úniku bekhendom Kerbashian, za domácich už iba skorigoval Vela.