Zvolen spoznal recept na Michalovce, gólostroj Dukly sa zastavil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zvolen spoznal recept na Michalovce, gólostroj Dukly sa zastavil
Michalovce prvý raz nestačili na Zvolen.
Michalovce prvý raz nestačili na Zvolen.HK Dukla Ingema Michalovce
Hokejisti Zvolena odvrátili v pondelok večer vo štvrtom štvrťfinálovom stretnutí play-off Tipos Extraligy koniec sezóny. Na domácom ľade totiž zdolali Michalovce 3:2 a stav série hranej na štyri víťazstvá znížili na 1:3. Veľkú zásluhu má na tom tímový a disciplinovaný výkon mužstva podporený dobrou defenzívou, brankárom a využívaním presilových hier.

Zvolen - Michalovce 3:2

Dá sa povedať, že Dukla podala z doterajšieho kvarteta stretnutí asi najhorší výkon. "Treba dať kredit aj Zvolenu, je to takisto kvalitný tím. Súper potreboval vyhrať, mal viac z hry, my sme možno neboli až takí húževnatí a hladní ako v minulých zápasoch, ale táto prehra nám môže len pomôcť. Netreba meniť nič, nie je na to dôvod. V play-off je normálne, že zápasy sú vyrovnané," hovorí útočník Marek Valach.

Podľa asistenta michalovského trénera Daniela Sedláka úvodné dejstvo nebolo zlé, ale potom sa veci zmenili. "Do druhej tretiny sme ako keby ani nenastúpili. Boli sme slabí na vhadzovaniach a z toho pramenilo, že momentum sa priklonilo na stranu Zvolena," hodnotil po stretnutí.

Líšky ale samozrejme stále vyhrávajú 3:1 a doma sa môžu tešiť pred vlastnými fanúšikmi. "Mali sme veľa zbytočných vylúčení, bola tam nedisciplinovanosť. Tri alebo štyri útočné fauly nás stáli duel. Stále to však máme vo svojich rukách, doma sme silní. Verím, že to rozhodneme," doplnil Sedlák.

Michalovčanom v pondelok pod Pustým hradom zvlhol pušný prach. V troch predchádzajúcich štvrťfinálových stretnutiach dokázali streliť Zvolenu dovedna šestnásť gólov, teraz zaznamenali iba dva. Na strane Zvolena bola o poznanie väčšia spokojnosť.

"Okrem prvých desiatich minút sme mali lepšie nohy ako súper. Našu hru sme dokázali aplikovať, čo je pre nás potešiteľná informácia. Dokázali sme sa korčuliarsky vyrovnať Michalovciam a vtedy náš spôsob hry funguje," hovoril tréner Norbert Javorčík.

Za rozhodujúce označil špeciálne formácie. "Presilovky nás podržali v hre, pretože špeciálne situácie sa ukázali ako kľúč k tomuto zápasu. Nám síce nevyšlo prvé oslabenie, ale na záver sme ubránili kľúčové momenty. Do Michaloviec ideme s tým, že chceme vrátiť sériu naspäť do Zvolena," nadviazal.

"Mali sme nôž na krku. Tímovým výkonom sme to zvládli, musíme pokračovať v takýchto výkonoch. Vidíme, že keď sa zomkneme ako tím, tak aj kvalitné mužstvo ako Michalovce sa dajú zdolať. Už nemáme čo stratiť," konštatoval Matej Kašlík.

Krídelník Marek Hecl pozná recept ako v stredu v piatom dueli série v Michalovciach uspieť. "V prvom rade musíme byť disciplinovaní, nesmieme byť vylučovaní, lebo Michalovce majú výborné presilovky, čiže to je taký hlavný pilier. Isť od striedaniu k striedaniu a verím, že sa nám podarí ešte sériu vrátiť domov," dodal.

Michalovce - Zvolen (streda, 18:00)