Zvolenský kameň úrazu je nedisciplinovanosť, Michalovce chcú sériu ukončiť v pondelok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zvolenský kameň úrazu je nedisciplinovanosť, Michalovce chcú sériu ukončiť v pondelok
Hokej-TEL: Michalovciam to tam padá, Zvolen doplatil na individuálne chyby
Hokej-TEL: Michalovciam to tam padá, Zvolen doplatil na individuálne chybyProfimedia
Hokejistov Michaloviec delí už iba jedno víťazstvo od postupu do semifinále play-off Tipos Extraligy. Vyhrali totiž aj tretí štvrťfinálový duel nad Zvolenom, tentoraz na ľade súpera 6:2. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa tak ujali vedenia 3:0.

Veľký podiel na nedeľnom triumfe pod pustým hradom ma michalovský útočník Dávid Buc, ktorý strelil dva góly. Po stretnutí neskrýval spokojnosť: 

"Potešili ma góly, ale dôležité je víťazstvo. Mali sme slušný začiatok, využili sme presilovku, dali sme v nej hneď dva góly a následne sme hru počas celého zápasu kontrolovali. Hráme aktívny hokej, forčekujeme, napádame, z toho pramenia šance a padajú nám aj góly. Vyhrávame nátlakovým hokejom a máme v tíme skúsených hráčov, ktorí vedia podržať puk a v správnej chvíli nahrať."

Zvolen - Michalovce 2:6

Michalovčania nasúkali Zvolenčanom za tri zápasy dovedna 11 gólov. "Padalo nám to aj počas sezóny, dávali sme ich dosť a pokračujeme v tom ďalej," dodal Buc. S duelom pod Pustým hradom bol spokojný aj tréner Michaloviec Tomek Valtonen:

"Mali sme dobrý vstup, využili sme presilovky, pridali aj ďalšie góly Mrzia ma však chyby za stavu 4:0 pre nás, tie by sa nemali stávať. Napriek to mu sme našli cestu ako zvíťaziť a záver sme si postrážili. Teší má výhra, sériu chceme ukončiť už v pondelok."

Zvolenčania po dvoch štvrťfinálových prehrách na východe republiky odvolali hlavného trénera Jamieho Russella, ktorého nahradil dovtedy jeho asistent Norbert Javorčík. Ani ten však nenašiel víťazný recept na Michalovce. Netajil preto sklamanie a pomenoval aj príčiny:

"Našou snahou bolo mať dobrý vstup, neinkasovať a dostať sa do vedenia. Boli sme veľmi netrpezliví tak v defenzíve, ako aj v ofenzíve a v prvej tretine aj nedisciplinovaní, čo náš plán nabúralo. Prehrávali sme 0:2 po veľmi dlhej hre v oslabení a keď prišli ďalšie góly súpera, tak sa dostavili na našej strane aj individuálne chyby. Tie nám nepomohli. I keď sme to stiahli na dva góly, opäť prišli dve hrubé individuálne chyby a bolo razom 2:6." 

"Situácie v defenzíve i ofenzíve sme riešili zbrklo, z toho súper ťažil. Michalovčania boli koncentrovaní, silní v súbojoch, či telom, alebo hokejkou. Náskok si nemali problém ustrážiť."

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Do zvolenskej zostavy sa vrátil Radovan Bondra, ktorý zasiahol do svojho prvého štvrťfinálového stretnutia play-off tejto sezóny. Znížil gólom na priebežných 2:4, no ani on nebol spokojný s priebehom duelu.

"Dostali sme polovicu gólov v oslabení, hráme ich veľa, čo nám berie množstvo síl. Horíme v nich. V nedisciplinovanosti je najväčší kameň úrazu. Ak sa budeme snažiť hrať bez vylúčení, tak Michalovce sú ešte hrateľné. V hre päť na päť sme mali menšiu prevahu, tlak i šance, ale súper bol efektívnejší. Nemôžeme dávať Michalovciam toľko veľa presiloviek, na tom sme pohoreli. Ak budeme hrať 5 na 5, môžeme súpera ešte zdolať," zamyslel sa Bondra.

Zvolen - Michalovce (pondelok, 18:00 - 4. zápas)