Michalovce zdolali lídra, Trenčín si poradil so Spišiakmi, hetrik Mikúša Košičanom nestačil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Michalovce zdolali lídra, Trenčín si poradil so Spišiakmi, hetrik Mikúša Košičanom nestačil
Aktualizované
Zemplínčania sa tešili z cennej výhry.
Zemplínčania sa tešili z cennej výhry.TASR
V dueli 47. kola Tipos Extraligy Michalovce zdolali lídra tabuľky gólom v predĺžení, o ktorý sa postaral bývalý popradský hráč Adam Drgoň (39). Triumfu sa dočkali aj Trenčania, prvýkrát v aktuálnom ročníku pokorili súpera zo Spišskej Novej Vsi.

Michalovce - Poprad 3:2 pp

Popradčania si mohli v prípade triumfu v riadnom hracom čase v predstihu zabezpečiť premiérové víťazstvo v základnej časti. Lepší vstup do zápasu však mali Michalovčania, ktorých poslal do vedenia v presilovke Newton. V 15. minúte však tvrdou strelou vyrovnal Suchý a v polovici riadneho hracieho času išli "kamzíci" do vedenia gólom Kukuču v početnej výhode. V úvode tretej časti domáci potvrdili, že presilovky sú ich silná zbraň a Santos 20. gólom v sezóne vyrovnal - 2:2. Michalovčania sa v predĺžení dostali k presilovke a v jej závere Drgoň prestrelil brankára Vaya - 4:3. Pre Drgoňa to bol zároveň prvý gól po tom, čo prišiel do Michaloviec práve z Popradu. Pre Podtatrancov to bola druhá prehra za sebou, Zemplínčania stiahli náskok na tohto súpera na päť bodov.

Spišská Nová Ves - Trenčín 2:3

Trenčania vykročili za cenným víťazstvom už v úvodnej minúte, keď Ahl v presilovke otvoril skóre. Spišiaci vyslali na trenčianskeho brankára celkovo 47 striel, no ten viackrát podržal svoj tím. V 28. minúte ho strelou spomedzi kruhov prekonal kapitán domácich Rapáč - 1:1. Kľúčové momenty priniesol záver druhej tretiny. V 36. minúte Škvarek tretím gólom v sezóne vrátil hosťom tesný náskok a Spišiaci v následnej presilovke nielenže nevyrovnali, ale od Charbonenaua inkasovali tretí gól. Do zápasu ich síce v úvode tretej časti vrátil Drábek, no Trenčania dokázali udržať tesný náskok. Vojaci zdolali Spišiakov prvýkrát v sezóne a premiérovo od januára 2022. Pre východniarov to bola šiesta domáca prehra z uplynulých ôsmich duelov.

Nitra - Humenné 5:2

Nitrania sa naštartovali za ziskom "povinných" troch bodov dvoma gólmi v úvodnej časti. V prostrednej časti domáci výrazne prestrieľali súpera (20:3) a hernú dominanciu potvrdili ďalším presným zásahom. Na začiatku tretieho dejstva ešte v oslabení znížil Sergijenko, no triumf domácich poistili Čederle a hetrik skompletizoval Lacka. Corgoni si upevnili piatu priečku a priblížili sa k spečateniu účasti vo štvrťfinále play-off. Humenné, ktoré už s určitosťou opustí najvyššiu súťaž, zaznamenalo ôsmu prehru v sérii.

Slovan - Banská Bystrica 4:3 pp

Slovan zdolal Banskú Bystricu aj štvrtýkrát v sezóne a v prípade rovnosti bodov po základnej časti bude v tabuľke pred ňou. V 12. minúte hostia otvorili skóre duelu, keď sa presadil Petriska. Slovanisti však ešte v prvej tretine odpovedali dvoma gólmi. Počas 55 sekúnd sa tešili z presných zásahov Takáč a Findlay. V polovici stretnutia mohol Poirier z trestného strieľania zvýšiť náskok domácich, ale neprekonal Krošelja.

V 35. minúte Török v oslabení zaistil Slovanu dvojgólový náskok. Hostia však o 46 sekúnd neskôr počas tej istej presilovky znížili zásluhou Turnbulla. Bystričania v závere odvolali brankára a v početnej výhode 6 na 4 vyrovnal Wilkins. V predĺžení rozhodol Poirier o extra bode pre domácich. Belasí zostali na 8. mieste, no znížili manko na svojho nedeľnajšieho súpera len na dva body. 

Zvolen - Košice 5:4

Oceliarom k triumfu nepomohol ani hetrik útočníka Tomáša Mikúša, ktorý skóroval v každom z piatich zápasov po príchode z Nových Zámkov. V košickom drese už strelil deväť gólov. Mikúš začal cestu za druhým hetrikom v sezóne už v 42. sekunde. V 14. minúte Slovák strelou spomedzi kruhov prekonal Kupského, hostiaviedli  už 2:0. Hecl v 16. minúte unikol obrane hostí a znížil na 1:2. Druhá tretina patrila domácim, ktorí aj vďaka presilovkám otočili skóre. Legionári Lukosevicius, C. Hults a M. Hults upravili na 4:2. V 52. minúte M. Hults pridal svoj druhý gól v zápase, no hostia sa za stavu 5:2 dokázali vrátiť. Mikúš zásahmi v 56. a 57. minúte znížil na 5:4, no Košičanom sa už nepodarilo vyrovnať. V tabuľke sú naďalej na štvrtej priečke, Zvolenčanom patrí priebežné 6. miesto.

Liptovský Mikuláš - Nové Zámky 2:1

Gólovo najskromnejší duel 47. kola sa odohral na Liptove, kam zavítali Nové Zámky. Scenár presných zásahov sa uzavrel už v 38. minúte, keď domácu výhru zabezpečil kanadský legionár Quince. Liptáci tak tri kolá pred záverom základnej časti disponujú trojbodovým náskokom práve na novozámockých býkov.

Tabuľka Tipos Extraligy po 47. kole.
Tabuľka Tipos Extraligy po 47. kole.Flashscore