Nitra je iba kúsok od rozprávkového titulu. Školia nás z efektivity, konštatuje Rapáč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitra je iba kúsok od rozprávkového titulu. Školia nás z efektivity, konštatuje Rapáč
Nitra potrebuje vyhrať už iba jeden zápas a získa titul.
Nitra potrebuje vyhrať už iba jeden zápas a získa titul.TASR
Hokejistov Nitry delí už iba jediné víťazstvo od zisku historicky druhého titulu v histórii najvyššej slovenskej súťaže. Nitrania opäť vyškolili Spišskú Novú Ves z efektivity a najmä skvelý úvod tretieho duelu (5:1), v ktorom strelili tri góly za 12 minút, ich nakopol do pokračovania spanilej jazdy.

Spišiaci neustáli úvodný nápor domácich, tí viedli už po 66 sekundách zásluhou Sahira Gilla. Emočne naladení Nitrania využili systémové chyby rysov, ktorí prepadávali a po góloch Robbyho Jacksona a Samuela Bučeka prehrávali už 0:3.

Nitra - Spišská Nová Ves 5:1

"Bolo to nádherné divadlo v skvelej atmosfére a so šťastným koncom pre nás. Opäť rozhodla prvá tretina, v ktorej sme získali trojgólový náskok. Potom sme to udržiavali, no Spišská ukázala svoju nebezpečnosť, uviedol po treťom zápase série Dušan Milo.

"Hlavne v závere druhej tretiny nás točili a boli sme veľmi radi, že sme obstáli bez inkasovaného gólu. Rozhodla bojovnosť, vynikajúci Kašík a nitrianske srdce," dodal asistent trénera corgoňov. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Spišská v závere úvodného dejstva znížila na 1:3, keď sa v presilovej hre presadil Juraj Majdan. Hostia dali do druhej časti všetko, viackrát v nej dokázali súpera zavrieť v jeho obrannom pásme, no vylámali si zuby na obetavej defenzíve a výborne chytajúcom brankárovi Liborovi Kašíkovi.

Gól nestrelili a na začiatku tretej tretiny im zasadil definitívny úder druhýkrát v stretnutí Jackson. Hosťujúceho kapitána Branislava Rapáča mrzel najmä nevydarený vstup do duelu: "Stalo sa to isté, čo v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Mali sme úplne zaspatý úvod, vyprodukovali sme nezmyselné taktické chyby, ktoré sme nerobili počas celej sezóny a prehrali sme si stretnutie."

Už pred sériou sa z oboch táborov hlásilo, že finálové boje nebudú o bránení stredného pásma, no Rapáč upozorňoval, že bezhlavá hra by mohla Spišiakov proti nabudenej Nitre pochovať:

"Hráme hokej, ktorý nechceme hrať, prvých 10  minút sa s nimi stále naháňame, čo nám nesvedčí. Potom začneme hrať náš hokej, ale už je neskoro. Nitra nás školí z efektivity, u nás dali zo 16 striel štyri góly, tu mali v prvej tretine šesť striel a premenili to na tri presné zásahy. Na ich strane je neskutočná efektivita, klobúk dole pred nimi. Ja som mal tri gólové šance, ale v koncovke sme nervózni a cítime tlak na seba."

Tretí tím základnej časti stojí pred veľmi náročnou úlohou. Ak sa chce radovať z historického titulu, musí Nitru zdolať štyrikrát za sebou. "Nič sa nedeje, je síce 0:3 na zápasy, ale hrá sa na štyri víťazné. Tento súboj je za nami, hodíme ho do koša, zajtra prídeme s iným nastavením a vyhráme," poznamenal odhodlane Rapáč.

Nitrania by radi ukončili rozprávkový záver sezóny v najkratšom možnom čase. "Hneď, ako sme prišli zo Spišskej, tak sme krotili emócie. Teraz je to rovnako, sme nohami na zemi, všetky situácie musíme riešiť s chladnou hlavou, no horúcim srdcom," vravel Milo.