Nitra je krok od titulu, po výhre v treťom zápase môže oslavovať už v stredu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitra je krok od titulu, po výhre v treťom zápase môže oslavovať už v stredu
Nitra je jeden zápas od titulu.
Nitra je jeden zápas od titulu.TASR
Hokejisti HK Nitra zvíťazili v treťom finálovom zápase play-off Tipos extraligy nad HK Spišská Nová Ves 5:1. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy tak vedú už 3:0 a od titulu ich delí jeden triumf. Zisk druhého Pohára Vladimíra Dzurillu v histórii budú môcť corgoni spečatiť v stredu na domácom ľade (18:00).

Nitra - Spišská Nová Ves 5:1

/stav série 3:0/

Dôležitý úvod stretnutia Spišiaci nezvládli. Nitrania na súpera vyleteli a už po 66 sekundách sa v samostatnom úniku presadil bekhendom Gill. Rysy prepadli aj v štvrtej minúte, keď sa domáci dostali dokonca do prečíslenia troch proti jednému a strelou do hornej časti bránky rozjasal Nitra arénu Jackson.

Corgoňov navyše podržal výborný Kašík, ktorý zneškodnil minimálne dve tutovky hostí. Nabudení domáci v 12. minúte viedli už rozdielom troch gólov, keď sa strelou po ľade presadil Buček. Spišiaci sa však dokázali oklepať a v závere prvého dejstva znížil v presilovej hre Majdan.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Hostia v prostrednej časti výrazne zvýšili aktivitu, viackrát domácich zavreli v pásme, no recept na Kašíka nenašli. Nitra to využila hneď v úvode tretej tretiny, keď sa v 43. minúte presadil druhýkrát v zápase Jackson a dal svojmu mužstvu pohodlný náskok.

Definitívnu rezignáciu Spišskej v stretnutí priniesla 55. minúta, keď domáci Čederle unikal sám od polovice ihriska a dozadu sa stihol vrátiť iba jediný hráč hostí. Surák zakončenie Čederleho zastavil v páde, no potom sa postavil z ľadu, čo využil dorážajúci Bača - 5:1.