Nitra je vo finále na polceste za titulom, v Spišskej Novej Vsi vyhrala aj druhý zápas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitra je vo finále na polceste za titulom, v Spišskej Novej Vsi vyhrala aj druhý zápas
Nitra vyhrala v Spišskej Novej Vsi oba zápasy.
Nitra vyhrala v Spišskej Novej Vsi oba zápasy.TASR
Hokejisti HK Nitra zvíťazili v druhom finálovom zápase play-off Tipos Extraligy na ľade HK Spišská Nová Ves 5:2. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy tak vedú už 2:0. Finále bude od utorka pokračovať dvoma duelmi na ich ľade.

Spišská Nová Ves - Nitra 2:5

/stav série 0:2/

Tréner domácich Vlastimil Wojnar nemal v druhom finále k dispozícii produktívneho útočníka Archambaulta, ktorý sa zranil v úvodnom zápase série. Hostia spravili pred druhým duelom jednu zmenu v zostave, keď namiesto brankára Aittokallia nastúpil Kašík.

Spišiaci nastúpili s cieľom vyrovnať stav série, no druhé finále začali zle. Už v 1. minúte sa dostali k presilovke, v ktorej nedokázali prekonať Kašíka a v jej závere Stacha dokončil protiútok hostí - 0:1. Od 5. minúty viedli hostia dvojgólovým rozdielom, keď presný zásah Okoličányho odobril videorozhodca.

Spišiaci zareagovali striedaním brankára, keď Suráka nahradil Melicherčík. Ten v 10. minúte podržal svoj tím, keď zmaril šancu Bača po individuálnom prieniku. Nitra bola pri chuti, predovšetkým jej tretia formácia, a v 13. minúte sa v protiútoku dvoch proti jednému presadil Lacka, keď jeho strela prekvapila Melicherčíka - 0:3.

Hostia mali duel pod kontrolou a od 25. minúty viedli už štvorgólovým rozdielom. Hrnka v presilovke tečoval pokus Bučeka a prekonal Melicherčíka - 0:4. Buček sa krátko na to snažil presadiť aj individuálne, ale brankár domácich zmaril jeho šancu. Spišiaci sa nevzdávali a naďalej sa snažili vrátiť sa do zápasu.

Od 49. minúty sa dostali k dvojminútovej presilovke o dvoch hráčov, v ktorej kapitán Rapáč prestrelil Kašíka - 1:4. Domáci siahli po stiahnutí brankára už v 50. minúte v snahe zmazať trojgólové manko. Po viacerých neúspešných pokusoch prekonať Kašíka padol gól do ich bránky, Čederle upravil na 1:5. Burgess v 57. minúte znížil na 2:5, ale hostia si už trojgólový náskok nenechali vziať.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore