Nitra môže prepísať históriu najvyššej súťaže, Poprad si sám prehral dva zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitra môže prepísať históriu najvyššej súťaže, Poprad si sám prehral dva zápasy
Nitra môže ako prvý tím v extralige vyradiť víťaza základnej časti.
Nitra môže ako prvý tím v extralige vyradiť víťaza základnej časti.HK Poprad
Ešte nikdy v histórii play-off najvyššej slovenskej hokejovej súťaže sa nestalo, aby ôsmy tím dlhodobej súťaže vyradil víťaza základnej časti. Nitra to môže dokázať v piatok, keďže v sérii proti Popradu vyhráva 3:2 a navyše hrá doma.

V stredu večer mali kamzíci všetko vo vlastných rukách. Viedli 3:0, ale počas tretej tretiny sa situácia úplne otočila. Corgoni postupne strelili štyri góly a získali mečbal. Hrdinom sa stal dvojgólový Samuel Buček. Ten najskôr vyrovnal a následne počas presilovej hry rozhodol.

Nitra - Poprad (piatok, 18:00)

Veľká psychická výhoda je tak razom na strane Nitry. Zverenci trénera Stavjaňu dokázali predviesť dve skvelé otočky po sebe. Vo štvrtom dueli zachránili pár sekúnd pred koncom remízu, aby v nájazdoch zažiaril pred domácimi divákmi Miloš Bubela.

Rozčarovaný z toho je aj popradský kapitán Daniel Brejčák: "Nie je čo hodnotiť, úplne sme to dokašľali. Neviem, čo sa stalo. V tretej tretine sme našu hru úplne prestali hrať, prehrali sme si sami už druhý zápas za sebou. Musíme hrať celých 60 minút. Nemôžeme dopustiť to, čo sa stalo," uvedomuje si.

Len raz v histórii sa stalo, aby ôsmy tím základnej časti vyhral tri stretnutia vo štvrťfinále. Skalica to dokázala na úkor Nitry v roku 2006, ale samotnú sériu nakoniec ovládol tím spod Zobora 4:3. "Nadávok od divákov sme v Poprade dostali už dosť, stačilo. Ideme to doma ukončiť," tvrdí Tomáš Hrnka.

Medzitým je už jasné, že do semifinále postúpili Spišská Nová Ves, Michalovce a Košice. Zloženie dvojíc bude definitívne až po skončení série medzi Popradom a Nitrou.