Michalovce ukončili sezónu Zvolena. Škoda, že sme sa nezomkli skôr, mrzí Zuzina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Michalovce ukončili sezónu Zvolena. Škoda, že sme sa nezomkli skôr, mrzí Zuzina
Michalovčania mieria do semifinále.
Michalovčania mieria do semifinále.TASR
Hokejisti Michaloviec využili prvú príležitosť uzavrieť štvrťfinálovú sériu play-off Tipos Extraligy a po triumfe 4:1 na zápasy ukončili sezónu hráčom HKM Zvolen. Neúspešný z dvojice tímov tak nezíska štvrtú medailu za sebou a nezopakuje finálovú účasť z vlaňajšej play-off. Zvolenčania hodnotili čerstvo skončený ročník ako turbulentný.

Peter Zuzin, jeden z lídrov zvolenského tímu, uviedol: "Za posledné 2-3 dni sme sa zomkli asi najviac z celej sezóny. Škoda, že to neprišlo skôr." Rytieri nastúpili do piateho duelu štvrťfinálovej série s cieľom odvrátiť koniec sezóny. Prehrávali 1:3 na zápasy.

Na ľade Michaloviec ale hostia začali ideálne. Od tretej minúty viedli gólom Šišku, no bol to napokon ich posledný zásah v ročníku. Zemplínčania v závere prvej tretiny vyrovnali gólom Kabáča, ktorý bol jedným z michalovských hrdinov piateho stretnutia, keďže v úvode druhej časti pridal aj druhú trefu.

Michalovce - Zvolen 3:1

"V prvých dvoch tretinách sme mali kontrolu nad zápasom, hoci to bol práve súper, kto sa dostal do vedenia. Šťastným gólom sa nám podarilo vyrovnať, no vytvorili sme si ďalšie šance. Neskôr to vyzeralo, že sme sa strachovali o výsledok, ale napokon to dopadlo dobre pre nás," poznamenal Kabáč.

Jeho prvý zásah, ktorým šesť sekúnd pred prvou prestávkou prekonal brankára Kupského, patril do kategórie lišiackych. Pokusom spoza bránky zužitkoval postavenie gólmana, ktorý si zrazil puk za čiaru. "Vedel som, že je zmätok pred ich bránkou a videl som, že tam ide niekto od nás. Poslal som to tam a napokon som puk videl až v bránke," skonštatoval dvojgólový strelec a dodal:

"Klamal by som, keby som tvrdil, že som nepomyslel na hetrik, ale víťazstvo je oveľa dôležitejšie." Pre 29-ročného útočníka to bol prvý dvojgólový súboj v michalovskom drese a zároveň prvý od 30. decembra 2017, keď ešte vo farbách Banskej Bystrice strelil hetrik proti Novým Zámkom.

Výsledky štvrťfinálovej série.
Výsledky štvrťfinálovej série.Flashscore

Brankár michalovského tímu Škorvánek dosiahol v päťzápasovej sérii priemer 1,4 inkasovaného gólu na stretnutie a 95,24-percentnú úspešnosť zákrokov. Aj v piatom vystúpení potvrdil, že je oporou tímu, keď zmaril 29 z 30 striel.

"Bolo to náročné. Zvolenčania sa dlho držali na rozdiel jedného gólu, hocikedy tam mohlo niečo spadnúť po nejakom teči. Bolo to nepríjemné a určite to bol najťažší duel v sérii. Sme radi, že to máme za sebou a teraz si môžeme vydýchnuť," uviedol gólman, podľa ktorého je postup Michaloviec po piatich zápasoch odzrkadlením diania na ľade.

Škorvánek opäť držal svoje mužstvo.
Škorvánek opäť držal svoje mužstvo.TASR

Zvolenčania budú chýbať v extraligovom semifinále prvýkrát od roku 2017 a celkovo deviatykrát v histórii extraligy. "Séria sa nevyvíjala podľa našich predstáv. Škoda, že sme nezvládli už prvý domáci zápas, pred ktorým bol stav série 0:2. Prehrali sme ho, no zvládli sme ten druhý," vravel Zuzin a pokračoval:

"Neopustili sme sa, zabojovali sme doma aj pre našich fanúšikov a všetkých v klube. V piatom zápase to bolo vyrovnané, trošku navrch mali Michalovce. Boli psychicky v pohode, keďže viedli o dva body. Chcem sa všetkým z tímu poďakovať za to, že sme sa v závere sezóny zdvihli." 

Aj tréner Norbert Javorčík uznal, že domáci boli napokon lepší. "Vstup do zápasu sme mali excelentný. Viedli sme 1:0. V prvej tretine boli domáci hokejovejší, nás rýchly gól vôbec neupokojil. Nám nevyšla druhá, bola rozkúskovaná množstvom vylúčených. V tretej časti sme si vytvorili dostatok šancí, na to, aby sme to zdramatizovali. Myslím si však, že jedna aktívna tretina na Michalovce nemohla stačiť. Domáci si za výkon v prvých dvoch tretinách zaslúžili víťazstvo viac," tvrdí Javorčík.