Z Nitry sa stal nezastaviteľný vlak. Stačilo, už sme si vypočuli dosť nadávok, tvrdí Hrnka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Z Nitry sa stal nezastaviteľný vlak. Stačilo, už sme si vypočuli dosť nadávok, tvrdí Hrnka
Nitra predviedla v Poprade fantastický obrat.
Nitra predviedla v Poprade fantastický obrat.TASR
Na pomery play-off malo piate stretnutie štvrťfinálovej série medzi Popradom a Nitrou nesmierne nečakaný priebeh. Kamzíci skórovali už po 29 sekundách, zakrátko vyhrávali 3:0 a všetko hralo v ich prospech, avšak hostia predviedli štvorgólovú otočku.

Corgoni sa tak ujali vedenia 3:2 v sérii a v piatkovom šiestom dueli môžu rozhodnúť a postúpiť. Vôbec prvýkrát v histórii slovenskej najvyššej súťaže by sa stalo, že víťaz základnej časti vypadne s ôsmym tímom tabuľky. Ešte nikdy sa v súboji takto od seba vzdialených mužstiev po poslednom stretnutí netešil outsider.

Hrdina Buček si musel počkať

Nitrania na 1:3 zo svojho pohľadu znížili až v 43. minúte zásluhou Tomáša Hrnku, ale potom prišli ďalšie zásahy. Hrdinom sa stal Samuel Buček, pretože vyrovnal a vzápätí počas presilovky aj rozhodol. "Ukázala sa sila nášho mužstva. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo, ale stále máme pred sebou ďalší dôležitý krok," tvrdí.

Poprad - Nitra 3:4

"V kabíne sme si stále hovorili, že hokej je hra momentov a verili sme. Mal som asi päť čistých šancí, no opakoval som si, že musím pokračovať. Vedeli sme, že keď dáme prvý gól, tak to pôjde. Stalo sa, potom sme boli vlak, ktorý sa nedalo zastaviť," nechal sa počuť Buček.

Značnou mierou sa pod úspech tímu spod Zobora podpísal aj spomínaný Hrnka. Práve jeho zásah naštartoval obrat. "Nakopol nás môj gól," pousmial sa. "Takýto zápas si zapamätáme do konca našich kariér. Aj za stavu 0:3 sme všetci verili. Celý duel sme hrali lepšie, ale boli tam vylúčenia. Napriek tomu bolo cítiť, že výkonom sme si išli za prvým gólom, ktorý sme dali a potom sa to navalilo," vyjadril sa.

Stačilo nadávok

Z nitrianskej strany sa ozývajú hlasy aj o tom, že Corgoni to na Poprad v tejto chvíli vedia. Presne to povedal aj Hrnka: "Od začiatku série sme lepší tím. Nechcem byť po vojne generál, ale už v sérii s Trenčínom sme sa nakopli na dobrú vlnu. Každým zápasom hráme lepšie a lepšie." 

Zverenci českého trénera Stavjaňu sa už do Popradu nechcú vracať. "Nadávok od divákov sme v Poprade dostali už dosť, stačilo. Ideme to doma ukončiť," odhodlane konštatoval Hrnka. Pochválil aj spoluprácu s Bučekom. "Dostal sa po vlastných akciách do mnohých šancí a aj keď ich nepremenil, tak bolo iba otázkou času, kým sa presadí."

V prvej tretine síce Nitra inkasovala trikrát, ale nebyť skvelého výkonu brankára Libora Kašíka, tak to mohlo byť ešte viac. Preto na druhé dejstvo nastúpil Sami Aittokallio, ten zatiahol roletu.

"Za takého stavu už niečo treba zmeniť, dať mužstvu impulz. Každý tréner by o tom premýšľal. Sami veľmi dobre zastúpil Libora a nakoniec to dopadlo dobre," vysvetlil rozhodnutie asistent hlavného trénera Dušan Milo.

"Nezačali sme dobre, boli sme radi, že sme neinkasovali viac gólov a že to bolo len 0:3. Potom sme si však povedali, že hokej sa hrá 60 minút, že musíme pokračovať. V tretej tretine nám to popadalo, verili sme až do konca. Hrali sme stále aktívne. Mali sme aj šťastie," zhodnotil meranie síl.

Poprad sa musí vrátiť k detailom

Dlho to vyzeralo tak, že hrdinom Popradu by mohol byť Tyler Coulter, pretože po 29 sekundách otvoril skóre a zakrátko počas presilovky zvyšoval už na 3:0, ale po stretnutí smútil. "Mali sme veľa vylúčení, disciplína nebola dobrá, takže ideme hrať šiesty zápas, ktorý chceme vyhrať, aby sme sériu vrátili domov," hovorí.

Nitra - Poprad (piatok, 18:00)

"Mali sme výborný štart, tak sme si to predstavovali, no potom prišli chyby, ktorých sa v ďalšom stretnutí musíme vyvarovať. Už v základnej časti všetci vedeli, že každý môže poraziť každého, ale keď budeme hrať to, čo chceme celých 60 minút, tak určite budeme v ďalšom stretnutí úspešní," pokračoval.

Situácia, v ktorej sa Poprad ocitol je o to viac frustrujúca, že vo štvrtom stretnutí prehral po nájazdoch a teraz nezvládol záver. "V druhej tretine sme mohli vyhrávať 5:0 alebo 6:0. Teraz je to na nás, musíme ešte viac dodržiavať pokyny a vyvarovať sa vylúčeniam," doplnil Coulter.

Udialo sa veľmi veľa vecí

Presne o tom na tlačovej konferencii hovoril asistent hlavného trénera Ján Šimko. "Za ten krátky čas sa musíme vrátiť k tomu, čo nám prinesie výhru v ďalšom stretnutí. Sú tam detaily, ktoré potrebujeme zvládať a keď sa od toho upustí, vzniknú individuálne chyby a rúca sa to. Pomohli sme tým Nitre, ktorá dostala krídla. Tretia tretina bola z našej strany nezvládnutá," otvorene priznal.

"Je veľmi zložité hodnotiť zápas takto skoro po jeho konci, udialo sa veľmi veľa vecí, potrebujeme si to rozobrať. Séria sa hrá na štyri víťazné zápasy, to je pre nás momentálne smerodajné," dodal Šimko. Spoločne s Milom sa zhodli na tom, že na takúto otočku počas play-off si nespomínajú.

Šiesty zápas je na programe v piatok na ľade Nitry, prípadný siedmy sa uskutoční v nedeľu pod Tatrami. Medzitým je už jasné, že do semifinále postúpili Spišská Nová Ves, Michalovce a Košice. Zloženie dvojíc bude definitívne až po skončení série medzi Popradom a Nitrou.