Nitra ôsmimi gólmi zdemolovala Michalovce, arbitri rozdali viac ako sto trestných minút

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitra ôsmimi gólmi zdemolovala Michalovce, arbitri rozdali viac ako sto trestných minút
Nitra po vyradení Popradu vyhrala v Michalovciach oba úvodné zápasy.
Nitra po vyradení Popradu vyhrala v Michalovciach oba úvodné zápasy.TASR
Hokejisti HK Nitra zvíťazili na ľade HK Dukla Ingema Michalovce vysoko 8:2 v druhom semifinálovom zápase play off Tipos extraligy. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa dostali do vedenia 2:0. Tretí duel je na programe v nedeľu v Nitre.

Michalovce - Nitra 2:8

/stav série 0:2/

Nitrania vykročili za druhým semifinálovým víťazstvom vydarenou prvou tretinou, v ktorej sa prezentovali najmä vysokou efektivitou. Už v 2. minúte využili presilovku, keď sa zblízka presadil Hrnka. Buček o päť minút aj s prispením teču obrancu Michalčina prestrelil brankára Škorvánka a od 12. minúty viedli hostia už 3:0, keď obranca Gajdoš zariadil striedanie v michalovskom bránkovisku.

Glosár si udržal čisté konto iba 51 sekúnd, keďže v presilovke ho prekonal Čederle - 0:4. Prvú tretinu poznačilo nečakané prerušenie pre problém s ľadovou plochou, pre ktoré rozhodcovia poslali tímy do kabín a v hre sa pokračovalo po približne 15 minútach. Krátko po návrate zvýšil Newell už na 0:5.

Podobne ako v prvej, aj v druhej tretine sa často vylučovalo a domácim pre vyššie tresty postupne predčasne skončili Heard, Acolatse i Valach. Arbitri rozdali dokopy až 115 trestných minút. Devätnásťkrát vylučovali na dve minúty. 

Domáci v druhej tretine znížili na 1:5 zásluhou kapitána Daugavinša, no Bača vrátil hosťom päťgólový náskok - 1:6.  O góly nebola núdza ani v záverečnej tretine. Chybu domácich počas striedania využil v presilovke Hrnka (1:7), v pokračujúcom oslabení Vašaš strelou z otočky prekvapil Aittokallia (2:7) a skóre uzavrel Lacka v 50. minúte - 2:8.

Hráči Nitry si osem gólov rozdelili prakticky na celý tím, pretože viac ako jeden bod nazbierali iba Cotton (0+3), Hrnka (2+0), Buček (1+1) a Gill (0+2). 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore