Nitra postúpila zaslúžene, uznal Radivojevič. Trenčín bude právne riešiť štart Bučeka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra postúpila zaslúžene, uznal Radivojevič. Trenčín bude právne riešiť štart Bučeka

Nitra vyzve víťaza základnej časti.
Nitra vyzve víťaza základnej časti.TASR
Hokejisti Nitry sa po roku opäť radovali z postupu do štvrťfinále play-off Tipos extraligy cez predkolo. Corgoni v piatom stretnutí série presvedčivo zvíťazili a Duklu Trenčín zdolali 3:2 na zápasy. V opačnom tábore zavládlo sklamanie, aké prežívali Trenčania po rovnakom vypadnutí v predošlej sezóne s Michalovcami. Asistent trénera Branko Radivojevič (43) po rozhodujúcom stretnutí pod Zoborom skonštatoval, že Nitrania postúpili zaslúžene.

Trenčín čelil náročnej situácii, keď v úvode stratil obrancov Starostu a Nátneho a dohrával s piatimi bekmi. "Obom mužstvám išlo o všetko, žiaľ, zápas sme nezvládli. V prvej minúte sa nám zranili dvaja obrancovia a vzadu sme to mali s piatimi chalanmi veľmi ťažké. Nitra hrala doma veľmi dobre, dala prvé tri góly a zaslúžene postúpila," uviedol Radivojevič a dodal:

"Potrebovali sme prežiť prvú tretinu, keďže sme vedeli, že tu bude pekelná atmosféra, čo sa aj potvrdilo. Chceli sme hrať čo najdlhšie bez inkasovaného gólu, no opäť išla Nitra ako prvá do vedenia. Nám sa to podarilo iba raz v sérii, čo je málo." zhodnotil Radivojevič.

Nitra - Trenčín 5:1

Dukle po roku opäť nevyšiel piaty duel série a zariadil jej predčasný koniec sezóny. "Určite s tým nemôže byť nikto spokojný. Nejaké zmeny budú musieť nastať. Či už 'hore', alebo 'dole', teraz treba nechať trochu emócie vyprchať a uvidí sa, čo bude v najbližších týždňoch," poznamenal asistent.

Pred zápasom sa výrazne prepierala kauza spojená so štartom nitrianskeho kanoniera Bučeka. Dvadsaťpäťročný útočník videl vo štvrtom dueli trest v hre za podkopnutie, no disciplinárna komisia sa na svojom zasadnutí rozhodla dať mu iba napomenutie a umožnila mu naskočiť do kľúčového zápasu. Toto rozhodnutie sa nestretlo s pochopením na strane Dukly, ktorá pred súbojom vydala oficiálne stanovisko, v ktorom pohrozila, že v prípade Bučekovho štartu zváži právne kroky.

Výsledky zápasov predkola play-off medzi Nitrou a Trenčínom.
Výsledky zápasov predkola play-off medzi Nitrou a Trenčínom.Flashscore

"Klub využije všetky dostupné právne prostriedky, aby sa bránil voči tomuto rozhodnutiu a aj týmto vyzývame kompetentných na nápravu stavu, ktorý považujeme za nezákonný," odznelo v stanovisku Trenčanov, no Radivojevič po stretnutí uviedol, že celú "ságu" pred vyvrcholením série nesledoval:

"Nejak som to ani nezaregistroval. Sústredili sme sa na zápas, samozrejme, nejaká informácia ku mne prišla, ale Nitra si to na ľade vyhrala a zaslúžene postúpila. Presné znenie pravidiel nepoznám, to už si musia vyhodnotiť kompetentní." 

Po stretnutí si vzal slovo aj Buček, ktorý sa snažil celú kauzu nevnímať: "Vôbec som sa nad tým nezamýšľal, čo bolo, to nezmením. Išiel som do zápasu s čistou hlavou, že pomôžem mužstvu a vyhráme."

Bučekov štart bol jednou z hlavných tém série.
Bučekov štart bol jednou z hlavných tém série.TASR

Asistent nitrianskeho trénera Ivan Švarný k predkolu uviedol: "Myslím si, že v celej sérii sme boli hokejovejší, Trenčania mali veľmi dobré odpovede, keď sme dali gól, súper nás vedel ihneď dotiahnuť na kontakt. Hlavne piatkový zápas bol krkolomný, to bol aj obraz celej série. Ukázala sa však sila mužstva v rozhodujúcom dueli. V základnej časti sme nemali stabilné výkony, ale teraz chalani začali veriť jeden druhému. Veria tomu, čo hráme a krásne sa prebojovali až do štvrťfinále."

Nitranov čaká po roku ďalšia séria s Popradom. Corgoni vyradili kamzíkov v predošlej sezóne už v predkole (3:0 na zápasy). Obe mužstvá odohrali proti sebe dovedna tri série v play-off a vo všetkých sa radovali Nitrania, ktorí stopli Poprad práve dvakrát vo štvrťfinálovej fáze. Tentoraz je však pozícia favorita jasná a má ju víťaz základnej časti. Séria sa začína úvodnými súbojmi na ľade Popradu (20., resp. 21. marca).