Kriška oznámil koniec kariéry. Za minútu a pol sme si pokašľali celú sezónu, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kriška oznámil koniec kariéry. Za minútu a pol sme si pokašľali celú sezónu, hovorí

Martin Kriška by mal definitívne zavesiť korčule na klinec.
Martin Kriška by mal definitívne zavesiť korčule na klinec.HK 32 Liptovský Mikuláš
Hokejisti Liptovského Mikuláša v základnej časti obsadili 10. miesto a dostali sa do predkola. O play-off bojovali proti Zvolenu veľmi srdnato, získali si priazeň mnohých fanúšikov, ale nakoniec cez favorita nepostúpili.

V rozhodujúcom piatom stretnutí sa podľa hlavného trénera Juraja Faitha naplno ukázali veci, ktoré sa natrénovať nedajú. "Som hrdý na toto mužstvo, nemám mu čo vyčítať, pretože si siahlo na dno svojich síl. Chlapci nemali v podstate žiadne skúsenosti s play-off, Zvolen ich mal na rozdávanie, tým nás pretlačil," nechal sa počuť.

Zvolen - Liptovský Mikuláš 6:2

Liptákom zlomil väz úvod druhej tretiny, keď počas 78 sekúnd inkasovali trikrát a v 22. minúte prehrávali už o štyri góly. "Práve v tom boli individuálne chyby, ktoré rozhodujú takéto zápasy. Dvakrát sme mali čistý puk na našej modrej, zbytočne sme išli do súbojov, tam sa zápas rozhodol," podotkol Faith.

Tréner Faith bol na svojich hráčov hrdý.
Tréner Faith bol na svojich hráčov hrdý.HK 32 Liptovský Mikuláš

Podobne sa vyjadril aj skúsený útočník Martin Kriška: "Predstavoval som si to trochu inak, no nemáme sa za čo hanbiť. Zvolenu sme boli viac ako vyrovnaným súperom, ale za minútu a pol sme si pokašľali celú sezónu. Hokej je o chybách, stalo sa. Po ťažkej sezóne si môžeme oddýchnuť a uvidíme, čo bude ďalej."

Všetko nasvedčuje tomu, že Krišku už na ľadových plochách ako aktívneho hráča neuvidíme. "Nikdy nehovor nikdy, ale myslím si, že toto bol môj posledný zápas. Nechcem zas rozprávať, nahovorilo sa toho dosť v Humennom, ale tam som nekončil kariéru, ale končil som v klube, no podľa všetkého toto bol môj posledný duel," prezradil.

Kapitánom mužstva bol v tejto sezóne odchovanec Jakub Sukeľ. "Cítili sme, že máme na to, aby sme sa dostali do štvrťfinále. Aj tak to bola pre nás dobrá sezóna. Škoda, pretože divákov v Mikuláši by sme pobláznili, keby sme postúpili. Som hrdý na chalanov," vyjadril svoje prvotné pocity po vypadnutí.

Aj podľa neho sa rozhodlo na úvod prostrednej periódy. "Dá sa to tak povedať, ale aj u nás sme vyhrávali 3:0 a nakoniec prehrali. Možno, keby sme to zvládli, tak to ukončíme doma. Už to nezmeníme. Celá séria bola šialená, celkovo padlo naozaj veľa gólov," podotkol.

"Liga bola v tomto ročníku veľmi vyrovnaná. Sme radi za predkolo, ale cítili sme, že môžeme ísť aj do play-off. Veríme, že sa to v budúcej sezóne podarí," dodal Sukeľ s tým, že s najväčšou pravdepodobnosťou zostáva v Liptovskom Mikuláši aj na ďalší ročník.