Liptáci chcú v nedeľu písať históriu. Šialené, koľko gólov padá, ozýva sa zo Zvolena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liptáci chcú v nedeľu písať históriu. Šialené, koľko gólov padá, ozýva sa zo Zvolena

Liptovský Mikuláš hrá proti Zvolenu veľmi dobrú sériu.
Liptovský Mikuláš hrá proti Zvolenu veľmi dobrú sériu.HK 32 Liptovský Mikuláš
Liptovský Mikuláš je v sérii proti Zvolenu favoritovi minimálne vyrovnaným súperom. Desiaty tím základnej časti v piatkovom stretnutí zvíťazil a vyrovnal stav na 2:2. Rozhodnutie tak prinesie až nedeľný piaty duel, ktorý sa bude hrať pod Pustým hradom.

Séria sa za stavu 1:1 presunula zo Zvolena na Liptov. Zverenci trénera Faitha mali všetko vo svojich rukách, keďže už počas druhého duelu vyhrávali 3:0, ale hostia skóre otočili a získali mečbal. Ten Mikuláš odvrátil.

"Vo štvrtok sme to mali vo svojich rukách, ale pokašľali sme si to. Niečo sme si v šatni povedali, brali sme to ako siedmy duel play-off, mali sme nôž na krku. Od začiatku sme boli koncentrovaní, hrali sme super, vyhrávali sme súboje, podržal nás brankár. Hrali sme to, čo sme mali hrať aj v zápase predtým," hodnotil obranca Peter Hraško.

Liptovský Mikuláš - Zvolen 5:1

Podobne situáciu videl aj jeho spoluhráč Martin Réway: "Neviem si vysvetliť, čo sa stalo vo štvrtok, hovoríme si to každý zápas. Máme dobré vstupy, ale potom nám druhé tretiny robia problémy. V piatok sme však celý zápas hrali dobre, takto to má v play-off vyzerať," nechal sa počuť.

Pred rozhodujúcim duelom sú karty rozdané jasne. "Je to 50 na 50. Zvolen je skúsené mužstvo. My máme nevýhodu, že veľa našich hráčov dlho nehralo play-off, ale verím, že teraz sa to otočilo a že to zvládneme," doplnil Réway, na ktorého nadviazal Hraško.

"Chceme vyhrať a prepísať históriu po 15 rokoch. Pevne verím, že fanúšikovia si v Liptovskom Mikuláši ešte pozrú play-off. Pred sériou nám nikto neveril, všetci si mysleli, že prehráme 0:3. Sme však dobre kondične pripravení, hráme obetavo," tvrdí.

Na strane Zvolena, samozrejme, ideálna nálada nepanuje. Navyše sa útočník Marek Hecl čuduje aj tomu, koľko zásahov už padlo. V štyroch dueloch až 35, čo je priemer takmer deviatich na jedno stretnutie.

"Človek nevie, čo môže očakávať od ďalšej tretiny, nie to ešte zápasu. Je to šialené, toľko gólov som v play-off ešte nezažil. Veríme však, že o jeden gólik navyše dáme v nedeľu my. Nečakali sme nič ľahké, každý tím v tejto lige je kvalitný, súťaž je vyrovnaná," zamyslel sa zvolenský forvard.