Zvolen sa po skvelej otočke ujal vedenia, mečbal v predkole vybojoval aj Trenčín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen sa po skvelej otočke ujal vedenia, mečbal v predkole vybojoval aj Trenčín

Trenčín napriek úvodnej prehre vyhral druhý raz po sebe.
Trenčín napriek úvodnej prehre vyhral druhý raz po sebe.TASR
Hokejisti Dukly Trenčín zdolali v treťom zápase predkola play-off Tipos Extraligy doma Nitru 3:2 a v sérii sa ujali vedenia 2:1. Zvolen pokoril Liptovský Mikuláš.

Dukla Trenčín - Nitra 3:2

/stav série 2:1/

Nitrania mali v prvej tretine viac z hry a z aktivity vyťažili úvodný gól. V 13. minúte sa Samuel Buček zbavil Rayena Petrovického, natlačil sa od mantinelu pred bránku a položil si Connora LaCouveeho. Dukla potom prebrala iniciatívu a šesť sekúnd pred koncom druhého dejstva vyrovnala v presilovke po tvrdej strele Tora Imma. 

To už hral Trenčín bez skúseného Tomáša Starostu, ktorý dostal za faul kolenom na Tomáša Pobežala trest na päť min + DKZ. Nitranov dostal v 47. minúte do opätovného vedenia Jakub Lacka, no tesný náskok neudržali. Ahl dvomi presnými zásahmi strhol vedenie na stranu domácich.

V závere si Dukla víťazstvo ustrážila, hosťom nepomohla ani power-play bez brankára. V piatok tak môžu Trenčania rozhodnúť o svojom postupe do štvrťfinále.

Liptovský Mikuláš - Zvolen 4:7

/stav série 1:2/

Liptákom vyšiel úvod stretnutia a v prvej tretine si vybudovali trojgólový náskok. Jakub Žilka a Alexander Avcin skórovali v priebehu iba 30 sekúnd. Hostia reagovali výmenou brankárov, Jakea Kupského vystriedal po 20 minútach Adam Trenčan. Po prestávke sa obraz hry úplne zmenil.

Zvolen zapol na vyššie obrátky a štyrmi gólmi dokonale otočil skóre. Mitchell Hults svojím druhým gólom v zápase zvýšil v 44. minúte už na 5:3 pre HKM, na druhej strane rovnako druhým presným zásahom znížil Erik Ullman. Zvolenčania si už výhru nenechali vziať, Patrik Marcinek dvomi gólmi spečatil triumf na konečných 7:4.