Nitra kritizuje vylúčenie Bučeka, podáva sťažnosť. Viackrát nás poškodili, tvrdí Kováčik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nitra kritizuje vylúčenie Bučeka, podáva sťažnosť. Viackrát nás poškodili, tvrdí Kováčik

Na snímke zľava Samuel Buček a Alex Cotton.
Na snímke zľava Samuel Buček a Alex Cotton.TASR
Séria predkola play-off Tipos Extraligy medzi Nitrou a Trenčínom sa rozhodne v piatom stretnutí. Corgoni totiž vyrovnali stav na 2:2.

V piatkovom stretnutí zvíťazili tesne 5:4, pričom ešte niekoľko minút pred koncom vyhrávali 5:2. Potom prišiel faul Samuela Bučeka, ktorý za podkopnutie dostal trest v hre. Päťminútovú presilovku využila Dukla na dva presné zásahy, vyrovnať už nedokázala.

Dukla Trenčín - Nitra 4:5

Nakoľko takto definované vylúčenie znamená automaticky stopku na najbližší duel, Buček by v nedeľu nastúpiť nemal. Nitra, ktorá v piatok strelila tri góly v presilovkách a jeden z trestného strieľania, použije všetky dostupné prostriedky, aby mohol hrať.

"Situáciu sme videli hneď v opakovanom zázname. Sme názoru, že toto v žiadnom prípade nebolo podkopnutie, a teda nemôže byť udelený trest v hre. Určite podáme sťažnosť a veríme, že Samo bude v nedeľu hrať. Tešíme sa z výhry, aj keď sme mali pocit, že v tomto zápase sme boli viackrát poškodení. Verím, že doma sériu dokončíme, lebo si to určite zaslúžime," povedal pre klubový web prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Samotné stretnutie hodnotil kapitán Branislav Mezei. "Bolo cítiť, že je to nervózny zápas. Mali sme nôž na krku, ale verili sme dokonca. Vybudovali sme si pekný náskok o tri góly. Trochu sme si to zdramatizovali. Na konci dňa možno prehra o jeden gól ich bolí ešte viac ako by to skončilo 5:2," nechal sa počuť.