Liptovský Mikuláš aj Nitra odvrátili mečbaly, obe série predkola rozhodnú piate zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liptovský Mikuláš aj Nitra odvrátili mečbaly, obe série predkola rozhodnú piate zápasy

Liptovský Mikuláš hrá so Zvolenom vyrovnanú partiu a vynútil si piaty zápas.
Liptovský Mikuláš hrá so Zvolenom vyrovnanú partiu a vynútil si piaty zápas.TASR
Hokejisti HK 32 Liptovský Mikuláš zvíťazili vo štvrtom zápase predkola play-off Tipos extraligy nad HKM Zvolen a vyrovnali stav série na 2:2. Rovnaký stav je aj v druhej sérii, pretože Nitra uspela na ľade Trenčína.

Dukla Trenčín - Nitra 4:5

/stav série 2:2/

Skóre duelu otvoril rovnako ako vo štvrtok Samuel Buček. V 14. minúte bol faulovaný v úniku Sahir Gill, na trestné strieľanie sa podujal nitriansky kanonier a strelou do pravého horného rohu poslal hostí do vedenia. Domáci odpovedali ešte v prvej tretine, keď na 1:1 vyrovnal bekhendovým blafákom Jonathan Charbonneau.

Hostia získali opätovne náskok v 23. minúte po góle Tomáša Hrnku, misky váh zrovnal v presilovke Phil Pietroniro. O víťazovi rozhodla až tretia tretina, kľúčová sa ukázala byť pasáž v 48.-49. minúte, keď zverenci Antonína Stavjaňu strelili tri presilovkové góly v priebehu 61 sekúnd.

Najprv sa presadil Bubela a Sebastián Čederle a Filip Bajtek potom potrestali vylúčenie Jozefa Baláža, ktorý dostal za hru so zdvihnutou hokejkou 2+2 min. Dukla však dokázala ešte duel zdramatizovať. V 54. minúte Buček odplácal, podkopol Pietronira a putoval predčasne pod sprchy.

Trenčania následnú päťminútovú presilovku dvakrát využili, keď sa druhýkrát v zápase presadil Charbonneau a na 4:5 znížil Šimon Petráš. Vytúženého tretieho gólu sa však Dukla napriek tlaku nedočkala. Nitra tesný náskok ubránila a vynútila si piaty duel.

Liptovský Mikuláš - Zvolen 5:1

/stav série 2:2/

Liptovský Mikuláš sa v piatkovom stretnutí ujal vedenia minúte zásluhou šikovného teču Matta Berryho, hostia odpovedali už o 26 sekúnd neskôr gólom Mitchella Hultsa. Opätovné vedenie vrátil domácim Alexander Avcin, ktorý dostal presnú prihrávku na hokejku do jazdy medzi kruhy a prehodil brankára Jakea Kupského. 

V druhej tretine mali Liptáci herne navrch a svoju prevahu vyjadrili ďalšími dvoma presnými zásahmi. Najprv využil presilovku Haralds Egle a potom sa ujalo nahodenie Petra Hraška. Liptáci si už vedenie postrážili, v závere spečatil triumf do prázdnej bránky Marland Quince. Troma asistenciami sa pod víťazstvo podpísal Martin Réway.

O postupujúcom do štvrťfinále tak definitívne rozhodne piaty duel, ktorý je na programe v nedeľu o 18:00 vo Zvolene.