Oremus a Kmeč skončili na striedačke Zvolena, klub pracuje na nových menách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oremus a Kmeč skončili na striedačke Zvolena, klub pracuje na nových menách

Aktualizované
Peter Oremus skončil vo Zvolene počas reprezentačnej prestávky.
Peter Oremus skončil vo Zvolene počas reprezentačnej prestávky.TASR
Vedenie extraligového klubu HKM Zvolen sa dohodlo na ukončení spolupráce s hlavným trénerom Petrom Oremusom (53) a aj s jeho asistentom Andrejom Kmečom (46). Tréningový proces v najbližších dňoch povedú Norbert Javorčík (49) s Janisom Andersonsom (37), klub však pracuje na angažovaní trénerov, ktorí povedú tím vo zvyšku sezóny.

Zvolenskí hokejisti nazbierali v 26 zápasoch 41 bodov a počas druhej reprezentačnej prestávky figurujú na priebežnom 6. mieste s 12-bodovou stratou na lídra tabuľky Spišskú Novú Ves.

V doterajšom priebehu sezóny 2023/24 dosiahli bilanciu 12 víťazstiev, šesť prehier po predĺžení/sam. nájazdoch a osem prehier v riadnom hracom čase. Zvolenčania prehrali v novembri šesť zápasov za sebou - najviac v ére Oremusa s Kmečom. Ich výsledky sa príliš nezlepšili ani v decembri, keď prehrali tri zo štyroch zápasov. V uplynulom kole vyšli bodovo naprázdno na ľade posledného tímu tabuľky HC 19 Humenné 0:3.

Aktuálna forma Zvolena.
Aktuálna forma Zvolena.Flashscore

"Pred sezónou 2023/24 sme dali dôveru trénerom, ktorí už niečo dokázali. Vybrali sme si slovenských hráčov, ktorí sú na najvyššej úrovni a tiež majú za sebou veľmi dobré výsledky. Angažovali sme legionárov so zodpovedajúcimi parametrami. Začali sme ligovú súťaž s herným prejavom, ktorý skoro presne zodpovedal našim predstavám. Áno, videli sme aj nedostatky, ale boli sme presvedčení, že ich odstránenie je len otázkou času."

"Opak sa stal pravdou. Hra a jej prevedenie má už nejaký čas veľké trhliny. Mali sme spoločné stretnutia, sadli sme si na chate, porozprávali sa a čakali na zlepšenie prejavu. A výsledok? Hra, na ktorú je ťažké sa pozerať. Za predvádzanú hru sú zodpovední v prvom rade hráči. A musím povedať, že väčšina našich hráčov si je toho vedomá a priznáva svoje zlyhania."

"Svoj podiel na sérii zlých výkonov a výsledkov berú aj tréneri, beriem ho aj ja a so mnou celé vedenie klubu. Zlomovým momentom dnešných udalostí bol nedeľný zápas v Humennom. Nie pre prehru, ale pre herný prejav nášho mužstva, ktorý mi nedovolil sa na tento zápas dopozerať," uviedol prezident HKM Dušan Mráz, ktorý nezavrhol možnú budúcu spoluprácu s čerstvo odvolanou dvojicou:

"Asi je dobre známy môj vzťah s Petrom Oremusom. Nič na ňom nezmení ani naša dohoda, že nateraz sa naša spolupráca končí. Je zaužívané klišé poďakovať za doterajšiu spoluprácu a zaželať všetko najlepšie v ďalšom pôsobení, aj keď nie vždy je to úprimné. Preto to teraz neurobím. Poviem len - ahoj Peter, ahoj Andrej. A verím, že do videnia."

Oremus s Kmečom prišli do ZKM Zvolen v apríli 2020. Tím viedli v troch kompletných sezónach, počas ktorých s ním vždy získali medailu. V roku 2021 ho doviedli k majstrovskému titulu, po bronze v roku 2022 si v sezóne 2022/23 zopakovali finálovú účasť, tentoraz však neuspeli proti HC Košice. Pri trénerskom kormidle ich dočasne nahradia Javorčík s Andersonsom, ktorých v prípade potreby doplní Jaroslav Török.

HKM Zvolen je šiesty klub, ktorý v extraligovej sezóne siahol po zmene trénera. Pred ním sa k tomuto kroku odhodlali aj v Slovane Bratislava, Humennom, Banskej Bystrici, Poprade a Trenčíne. Zvolenčania odohrajú nasledujúci zápas na domácom ľade proti Spišskej Novej Vsi.

Pozícia Zvolena počas reprezentačnej prestávky.
Pozícia Zvolena počas reprezentačnej prestávky.Flashscore