Po štyroch sezónach opúšťa slovenskú extraligu. Zvolenský obranca Mudrák mieri do Česka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po štyroch sezónach opúšťa slovenskú extraligu. Zvolenský obranca Mudrák mieri do Česka
Mudrák mieri k západným susedom.
Mudrák mieri k západným susedom.Profimedia
Dávid Mudrák (23) podpísal dvojročnú zmluvu s českým extraligovým klubom Mountfield Hradec Králové. Do nového pôsobiska zamieril po štyroch sezónach v slovenskej extralige, uplynulé dva ročníky strávil v materskom Zvolene. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Generálny manažér Hradca Králové Aleš Kmoníček uviedol: "Dávid patril k najlepším obrancom na Slovensku a k pravidelným reprezentantom. Zdobí ho bojovnosť, výborná kondícia, dôraz a chuť stále sa zlepšovať. Ide o charakterovo skvelého hráča, takže sme radi, že sme sa s ním dohodli na dvojročnom kontrakte."

Mudrák odohral v extraligovej sezóne 2023/24 celkovo 51 zápasov, v ktorých si s 22 bodmi (3+19) vytvoril osobné maximum. Po tom, čo Zvolen vypadol v prvom kole play-off s Michalovcami, sa Mudrák zapojil do prípravy reprezentačného tímu Slovenska pred MS, no v prípravnom zápase proti Švajčiarsku utrpel zranenie ruky a sezóna sa pre neho skončila.

Stále ešte mladý bek je už druhým hráčom, ktorý po aktuálnom ročníku zamieri zo slovenskej do českej extraligy. Prvým sa stal americký útočník Ryan Dmowski z Popradu, s 30 gólmi najlepší strelec základnej časti Tipos Extraligy.