Popradčania zvládli derby s ligovým lídrom. Bolo sa na čo pozerať, hodnotí Šimko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Popradčania zvládli derby s ligovým lídrom. Bolo sa na čo pozerať, hodnotí Šimko

Poprad uspel v dueli tabuľkových susedov.
Poprad uspel v dueli tabuľkových susedov.Profimedia
Hokejisti Popradu zvládli lepšie derby na ľade Spišskej Novej Vsi a priblížili sa práve svojmu piatkovému súperovi na rozdiel štyroch bodov. "Kamzíci" potvrdili formu a tešili sa v Tipos Extralige piatykrát v rade, o víťazstve rozhodol v 63. minúte Tyler Coulter (27). Asistent trénera hostí Ján Šimko (45) po stretnutí vyzdvihol kvalitu súboja. Kouč Spišiakov Vlastimil Wojnar (46) vzdal mužstvu kredit za návrat zo stavu 1:3.

Spišská Nová Ves - Poprad 3:4 pp

Spišiaci viedli od 11. minúty zásluhou Lukáša Hamráčeka a mali aj niekoľko ďalších šancí, ale nedokázali prekonať brankára Adama Vaya a v ďalšom priebehu sa im to vypomstilo. Už v prvej tretine Popradčania skóre otočili aj vďaka najlepšiemu strelcovi súťaže Ryanovi Dmowskému, pre ktorého to bol 23. gól v sezóne. Presadil aj obranca Betker. Hostia v druhej časti svoj náskok zvýšili zásluhou Tomáša Záborského, no ani to nestačilo na všetky tri body.

"Dlhoočakávaný derby zápas máme za sebou. Čo sa týka našej strany, v úvode poznačila náš výkon nervozita. Obe mužstvá počas celého stretnutia potvrdzovali svoju kvalitu a aj to, prečo sú momentálne v tabuľke tam, kde sú. Bolo sa na čo pozerať a skončilo sa to spravodlivou remízou. Sme veľmi radi, že sme dnes vyhrali," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii Šimko.

Tabuľka Tipos Extraligy.
Tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Spišská Nová Ves zvýšila v tretej perióde aktivitu a po koncovkách zámorských útočníkov Todda Burgessa a Oliviera Archambaulta vyrovnala. V predĺžení však domáci urobili chybu a prehrali tretí duel za sebou a aj tretí v rade na domácom ľade.

"Myslím si, že to bol kvalitný súboj z oboch strán. Viedli sme 1:0, ale potom sme trochu zaspali. Nakoniec sme sťahovali náskok 1:3. Chlapcom patrí veľký kredit, že dokázali vyrovnať. V predĺžení má momentálne vždy viac šťastia súper. Verím však, že sa to do ďalších a dôležitých duelov zlomí na našu stranu," konštatoval Wojnar.