Premiérový triumf Růžičku i Humenného. Vela s gólom, Zvolen s bodom v každom zápase

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérový triumf Růžičku i Humenného. Vela s gólom, Zvolen s bodom v každom zápase

Vladimír Růžička doviedol "belasých" pod svojím vedením k prvému triumfu hneď pri debute na striedačke.
Vladimír Růžička doviedol "belasých" pod svojím vedením k prvému triumfu hneď pri debute na striedačke.TASR
Hokejisti Humenného dosiahli prvé víťazstvo v Tipos Extralige. V piatkovom 5. kole triumfovali na ľade Popradu 2:1. Rozhodujúci gól strelil v 53. minúte útočník Jakub Linet (33). Pre nováčika to boli prvé body v najvyššej slovenskej súťaži.

HK Nitra - HC Slovan Bratislava 1:4

Nitrania vstúpili do zápasu aktívne a počas prvej polovice boli lepší. Domáci sa ujali vedenia 50 sekúnd pred koncom prvého dejstva, keď využil presilovú hru o dvoch hráčov Brent Gates. Nitra však doplatila na slabú efektivitu pri zakončení, keď v priebehu prostrednej časti spálila niekoľko veľmi dobrých príležitostí. "Corgoňov" navyše viditeľne zlomil inkasovaný gól na 1:1, o ktorý sa postaral v závere druhej tretiny Zachary O´Brien. Ten Nitru poznačil v záverečnom dejstve, v ktorom domáci inkasovali ešte trikrát a na dne tabuľky vystriedali Humenné.

"Corgoni" si pripísali štvrtú prehru a v tabuľke spadli na posledné miesto, Slovan je so šiestimi bodmi na 9. priečke. Vydarenú premiéru zažil nový tréner "belasých" Vladimír Růžička.

HK Poprad – HC 19 Humenné 1:2

Skóre duelu otvorili hostia v 48. minúte, keď sa po prihrávke Adama Lapšanského presadil Martin Krajňák. "Kamzíci" vyrovnali o päť minút neskôr, keď počas presilovej hry skóroval Samuel Mlynarovič. Humenné však o 39 rozhodlo vďaka Linetovi a zvládlo aj záverečný tlak domácich.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 6:1

Domáci išli do vedenia gólom najproduktívnejšieho hráča tímu Pearsona, ktorý vo ôsmej minúte prestrelil Vereša. Hostia sa v prvej tretine strelecky vyrovnali súperovi, no od 12. minúty prehrávali už 0:2, keď obranca Acolatse zakončil ofenzívnu akciu. V úvode druhej tretiny hosťom nepomohla k zníženiu presilovka a v následnom oslabení inkasovali od Pearsona - 0:3. Bol to jeho tretí dvojgólový súboj v sezóne.

Michalovčania boli herne na koni, následne nevyužili dve presilovky, no v 38. minúte zvýšili na 4:0, keď Bjalončík potrestal chybu Pietronira. Paločko, ktorý si pred zápasom prevzal cenu za najkrajší gól sezóny 2022/2023, zvýšil strelou z ostrého uhla na 5:0. Brankár domácich Škorvánek prišiel o čisté konto v 54. minúte po presilovkovom góle Petráša - 5:1. Domáci naň odpovedali prvým gólom Hearda v sezóne, ktorým v 58. minúte uzavrel na 6:1. Pre Michalovce to bolo prvé víťazstvo po troch prehrách. Trenčania nebodovali v troch stretnutiach po sebe a dosiahli v nich nepriaznivé skóre 4:19.

HC Košice - HK 32 Liptovský Mikuláš 5:1

Košičania išli do vedenia v 9. minúte zásluhou Bergera. Liptákom v prvej tretine nepomohla ani presilovka o dvoch hráčov. Hostia hrozili v druhej časti najmä z brejkov a z jedného vyplynul aj ich vyrovnávajúci gól. V 25. minúte využil obranca Jendroľ zakrytý výhľad brankára Janusa - 1:1. O desať minút vrátil domácim vedenie obranca Zech, ktorý sa dostal do úniku dvoch proti jednému, z ktorého prestrelil Krasikova - 2:1.

Domáci kontrolovali tesný náskok a definitívne ich upokojil gól Krivošíka z 52. minúty. Hostia sa v závere pokúsili o hru so šiestimi hráčmi, na ľade ich však bolo o jedného viac a následnú presilovku využil Lunter - 5:1. Definitívnu podobu výsledku dal sekundu pred koncom Havrila - 6:1.

HC MIKRON Nové Zámky – HC '05 Banská Bystrica 2:3

Nové Zámky sa dostali do vedenia v 7. min zásluhou presilovkového gólu Václava Stupku. Ešte do prvej sirény sa však podarilo hosťom nakloniť misky váh na svoju stranu. V 18. min skóroval taktiež v početnej výhode prvýkrát v sezóne obranca Bode Eichwede-Wilde a o minútu neskôr sa presadil aj Marcus Vela, ktorý tak rozvlniť sieť v každom stretnutí v ročníku. Nepotreboval na to žiadnu presilovku. Na dvojgólový náskok zvýšil v polovici stretnutia Rastislav Gašpar. Patrik Števuliak dokázal v presilovke v 53. min streliť kontaktný gól, no na zisk bodov pre Novozámčanov to nestačilo.

HKM Zvolen – HK Spišská Nová Ves 3:2

Pod Pustým hradom išli do vedenia hostia počas presilovky piatich proti trom, keď sa z kruhu presadil Nellis. Domáci odpovedali takisto z početnej výhody Colom Hultsom od modrej čiary a na začiatku druhej tretiny otočil stav najprv brat autora prvého gólu Mitch Hults z ľavého kruhu rovnako z presilovky a z nej sa presadil neskôr i Zuzin, pre zmenu z pravého kruhu – 3:1. Oba tímy inkasovali v oslabení vôbec prvýkrát v sezóne, Spišiaci hneď trikrát, ale napokon pridali aj druhý gól z presilovky z vrchnej časti kruhu Mykluchom.

Hoci časomer sa zastavil po góle o dve desatiny sekundy neskôr, potrestaný Langkow ešte nevyšiel na ľad. V tretej tretine zasiahli do deja duelu rozhodcovia, vylúčili až troch Zvolenčanov v tesnom slede, no hostia 133 sekundovú presilovku o dvoch hráčov nevyužili a ani v závere pri hre bez brankára nepokorili vynikajúceho Kupského. Spišská tak klesla z prvej priečky, o bod ju predbehol práve Zvolen.