Prestupová bomba: Slovan dotiahol príchod Haláka. Či aj naozaj nastúpi, sa ešte len uvidí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestupová bomba: Slovan dotiahol príchod Haláka. Či aj naozaj nastúpi, sa ešte len uvidí

Halák sa stal hráčom Slovana Bratislava.
Halák sa stal hráčom Slovana Bratislava.Profimedia
HC Slovan Bratislava krátko pred koncom prestupového obdobia administratívne dotiahol možný príchod brankára Jaroslava Haláka (38).

O tom, či a kedy Jaroslav Halák skutočne nastúpi v extralige za Slovan, sa rozhodne v priebehu najbližších dní. Samotný hráč sa v súčasnosti nachádza v Bostone a do Bratislavy by mohol pricestovať najskôr na prelome februára a marca. Počas aktuálneho ročníka nenastúpil ani raz a bol voľným hráčom. 

"Ak sa v najbližších dňoch Jaroslav Halák rozhodne pokračovať vo svojej úspešnej kariére v Slovane, po administratívnej stránke nebude nič brániť v tom, aby ho fanúšikovia Slovana a slovenského hokeja uvideli do niekoľkých dní opäť v bránke," píše Slovan na svojom webe.

V minulej sezóne odchytal Halák za NY Rangers celkovo 25 stretnutí za jasnou jednotkou Igorom Šesťorkinom. Na pozícii ho nahradil Quick. Predtým mal ako člen Vancouveru 17-zápasovú a v Bostone 19-zápasovú sezónu. Štyrikrát v kariére zažil ročník s aspoň 50 duelmi. Ani raz síce neklesol pod hranicu 90-percentnej úspešnosti, no minulé dve sezóny boli v tomto smere najhoršie (90,2 % a 90,3 %).

V profilige odohral 581 zápasov základnej časti s priemerom 2,50 gólu a 91,5 % úspešnosťou, vychytal 53 shutoutov a dokopy 295 víťazstiev. V 39 stretnutiach play-off má bilanciu 2,48 inkasovaného gólu na zápas a 91,9 % úspešnosť.

"Veľmi si vážim záujem Slovana o moje služby. Je to klub, z ktorého som sa odrazil do veľkého zámorského hokeja. Aj preto by som chcel byť v tejto chvíli absolútne korektný a otvorený k vedeniu klubu, svojim budúcim spoluhráčom a v neposlednom rade k fanúšikom Slovana. Uvedomujem si, že som viac ako desať mesiacov nestál v bránke v súťažnom zápase, aj keď som sa po celý ten čas snažil udržiavať v dobrej fyzickej kondícii," nechal sa počuť samotný brankár.

Halák bol v novembri na skúške v Caroline, kde strávil dva týždňe. Napriek tomu, že v tréningovom procese sa javil veľmi pozitívne, nakoniec sa strany nedohodli na spolupráci. Aktuálne má skúsený hokejista na konte 295 výhier v NHL. Počas aktuálnej sezóny chcel toto číslo zaokrúhliť na 300, no to sa mu už s najväčšou pravdepodobnosťou nepodarí. Aktuálne sa nezdá reálne, aby sa ešte prebojoval do profiligy.

"S manažmentom Slovana sme sa dohodli, že do klubu prídem a podpíšem riadny kontrakt, iba ak bez problémov prejdem dôkladnou zdravotnou prehliadkou a moje telo potvrdí, že je stopercentne pripravené absolvovať záťaž v zápasoch, ktoré klub čakajú vo vyvrcholení sezóny," povedal Jaroslav Halák.