Spišská nedala šancu Zámkom, Zvolen strelil sedem gólov. Slovan zas prehral, Nitra víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská nedala šancu Zámkom, Zvolen strelil sedem gólov. Slovan zas prehral, Nitra víťazne

Aktualizované
Spišská Nová Ves ostáva na čele tabuľky.
Spišská Nová Ves ostáva na čele tabuľky.TASR
Hokejisti HK Spišská Nová Ves triumfovali v nedeľňajšom zápase 12. kola Tipos Extraligy nad HC MIKRON Nové Zámky 6:1. Spišiaci sú na domácom ľade naďalej stopercentní a udržali si prvé miesto v tabuľke. Triumfovali aj hráči Nitry, Michaloviec, Banskej Bystrice, Zvolena a Košíc.

Poprad - Nitra 3:4 pp

Hostia zaznamenali štvrtý triumf z uplynulých piatich duelov. "Kamzíci" sa trápia a prehrali už ôsme stretnutie od začiatku sezóny. Popradčania sa ujali vedenia v 12. minúte, keď sa Dmowski presadil počas oslabenia. Hostia však o 36 sekúnd neskôr využili presilovú hru vďaka Jacksonovi. 

Nitrania boli v druhej tretine aktívnejší a dosiahli dva góly. Najprv využil chybu v obrane domácich Gates a o sedem minút neskôr strelou Kubeša tečoval pre bránkou Gill. Popradčania znížili v úvode tretej časti v presilovej hre, keď skóroval Kotvan. V 55. minúte urobil obrovskú chybu brankár Kašík a Coulter to potrestal. V predĺžení rozhodol Bajtek o zisku dvoch bodov pre Nitru.

Spišská Nová Ves - Nové Zámky 6:1

Spišská Nová Ves podčiarkla priebežné prvé miesto v tabuľke, zdolala aj Nové Zámky, ktoré do 12. kola vstupovali z druhej priečky. Z domácej strany to bola jasná záležitosť, počas ktorej zažiaril hetrikom Anthony Nellis. Rovnako tri body mal aj jeho krajan Archambault, ten je so štrnástimi asistenciami najlepším v celej lige. Domáci v stretnutí ťažili zo zlej disciplíny súpera. Prvé štyri presné zásahy Spišskej Novej Vsi padli v presilovkách. 

Banská Bystrica - Trenčín 3:1

Kanadský útočník Luke Adam prichádzal do Banskej Bystrice ako veľká posila, ale až vo svojom štvrtom zápase strelil premiérový gól, čím otvoril skóre, následne pridal aj druhý zásah. Hneď tromi bodmi sa blysli Wilkins (1+2) a takisto najproduktívnejší hráč tímu Vela (1+2), dva mal obranca Wilde (0+2). "Barani" tak dali zabudnúť na piatkovú prehru 1:10 na ľade Nitry, zatiaľ čo Trenčín prehral už piaty raz po sebe.

Domáci išli v 1. tretine do vedenia po prečíslení, keď presnú prihrávku Velu zužitkoval pred Borákom rutinérsky Adam. Trenčania mohli vyrovnať v presilovke, Giľák tečoval puk, ktorý skončil za Belányim, ale pre hru so zdvihnutou hokejkou gól po vzhliadnutí videa neplatil. Hostia sa tešili až v druhej tretine, keď v predbránkovom priestore na dvakrát zakončil Denis Hudec a puk aj so šťastím skončil v bránke.

Stav 1:1 trval iba necelé dve minúty, v presilovke Wilkins nastavil hokejku za chrbtom Boráka a bolo 2:1. Domáci dali aj druhý gól v presilovke, Adam tentoraz účinne vystrelil z ľavého kruhu a zvýšil na 3:1. V tretej tretine poistili Bystričania výhru v závere gólom do prázdnej bránky.

Michalovce - Slovan Bratislava 2:1 sn

V zápase dominovali brankári Škorvánek a Coreau, každý inkasoval len raz. Stretnutie preto dospelo do samostatných nájazdoch, ktoré vyhrali domáci. Slovan prehral už tretí raz po sebe. Michalovčania v prostrednej časti nevyužili presilovku o dvoch hráčov a ani štvorminútovú početnú výhodu. Slovan neinkasoval najmä vďaka 22 zákrokom brankára Jareda Coreaua. Skóre 1:1 sa nemenilo od 14. minúty a duel dospel až do samostatných nájazdov. V nich sa nepresadil ani jeden hráč Slovana, naopak, za Michalovce skórovali Heard aj Paločko.

Humenné - Košice 1:3

Úradujúci majster triumfoval na ľade Humenného a slávil tretie víťazstvo za sebou. Nováčik nedokázal pred vlastnými fanúšikmi úspešne odpovedať na piatkový debakel v zemplínskom derby s Michalovcami. Košičania otvorili skóre v 8. minúte zásluhou premiérového extraligového gólu Róberta Bača. Druhý presný zásah prišiel až o 30 minút neskôr, keď sa presadil Brett Pollock strelou z prvej. Domáci prekonali brankára Jaroslava Janusa až v 55. minúte, keď znížil na rozdiel jedného gólu obranca Damián Novický. Humenné to v samom závere skúsilo bez brankára, hostia si však víťazstvo postrážili. Gólom do prázdnej bránky spečatil na konečných 3:1 opäť Pollock.

Zvolen - Liptovský Mikuláš 7:1

Zvolenčania položili základ úspechu v druhej tretine, v ktorej strelili päť gólov. Pre Liptákov to bola prvá prehra po troch triumfoch. Zvolen sa presadil v prostrednej časti štyrikrát za 123 sekúnd. Najviac bodov nazbieral domáci útočník Matej Kašlík (1+2). Po dva body si pripísala na konto pätica Mitchell Hults, Alex Rauhauser, Miroslav Mucha, Christ Langkow a Juraj Šiška.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore