Spišská Nová Ves sa pred play-off výrazne posilnila, do bránkoviska prichádza Bartošák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská Nová Ves sa pred play-off výrazne posilnila, do bránkoviska prichádza Bartošák

Brankár Bartošák bude chytať za Spišskú Novú Ves.
Brankár Bartošák bude chytať za Spišskú Novú Ves.Profimedia
Český brankár Patrik Bartošák (30) sa ako voľný hráč dohodol na kontrakte do konca aktuálnej sezóny so slovenským tímom HK Spišská Nová Ves.

V tejto sezóne odchytal sedemnásť stretnutí za Mountfield HK, ale v klube počas novembra skončil po tom, ako neprišiel na tréning a následne sa nedostavil ani na zápas. Odvety bol bez angažmánu. V minulosti chytal dva a pol roka za Pelicans v poprednej fínskej Liige. Skúsenosti má aj z KHL či švédskej ligy.

Niekoľko sezón bol jednotkou Vítkovíc a TřincaBartošák reprezentoval Česko na ZOH v rokoch 2018 a 2022. Jednotkou národného mužstva bol na MS 2019, ktoré sa konali na Slovensku. Na začiatku kariéry si vyskúšal zámorské súťaže WHL, ECHL a AHL. Raz nad hlavu pozdvihol Calder Cup.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo Patrika podpísať do konca sezóny a ukázať našim fanúšikom, že historickú sezónu chceme zakončiť bojom o najvyššie miesta. Doniesť do Spišskej Novej Vsi brankára takých obrovských hokejových kvalít nebolo jednoduché, ale po viacerých osobných a telefonických stretnutiach sme našli zhodu a vidina bojovať o titul bola zlomovým bodom, prečo sa rozhodol prijať našu ponuku. Získavame tak rozdielového brankára top európskej kvality," povedal generálny manažér Richard Rapáč.

"Minulý rok sa nám niečo podobné podarilo s príchodom Martina Réwaya a verím, že tento podpis nás posunie kvalitatívne aj výsledkovo ešte o povestný kúsok vyššie. Verím, že fanúšikovia ocenia našu snahu a v domácom zápase privítajú Bartesa ako sa patrí. Držím mu palce a prajem čo najviac víťazných zápasov v našom drese," doplnil Rapáč.

V tejto sezóne za Spišskú Novú Ves chytali Marcel Melicherčík a Filip Surák. Prvý menovaný nastúpil na 24 stretnutí, druhý absolvoval 21 zápasov.