Svitana po konci v Poprade mieri ku konkurencii. Chcem opäť nabrať chuť do hokeja, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Svitana po konci v Poprade mieri ku konkurencii. Chcem opäť nabrať chuť do hokeja, tvrdí

Svitana bude hrať za Michalovce.
Svitana bude hrať za Michalovce.TASR
Skúsený útočník Patrik Svitana (35) sa na spolupráci do konca sezóny 2024/25 dohodol s Michalovcami, kde prichádza po ôsmich rokoch v materskom Poprade.

Dlhoročný kapitán a hráč, ktorý je navždy spojený s popradským hokejom, má na svojom konte úctyhodných 773 štartov v najvyššej slovenskej súťaži, v ktorých získal 505 bodov za 171 gólov a 334 asistencií. Okrem toho pôsobil v Kazachstane a v Poľsku. Počas troch kompletných sezón v týchto krajinách zakaždým získal titul.

Svitana hrával v extralige okrem Popradu už len za Košice a Kežmarok. V uplynulom ročníku odohral 49 zápasov v základnej časti s bilanciou sedem gólov a 22 asistencií, vo vyraďovačke pridal bod za asistenciu. Bodovo to bola jeho najslabšia sezóna od návratu zo zahraničia.

"V Poprade som bol teraz osem rokov nonstop a chcel som tam aj ukončiť kariéru. Ale s odstupom času som si hokej doma až tak neužíval. Rozhodol som sa pre nový impulz a chcem ku koncu kariéry opäť nabrať chuť do hokeja a hrať to, čo viem. Oslovili ma aj z vedenia a aj tréner. Ten mi povedal, že chce, aby som do Michaloviec priniesol niektoré veci, ktoré viem robiť. Mali sme domácu poradu a keďže som videl, kam to za uplynulé roky smerovalo, rozhodol som sa. Takže verím, že šancu chytím za pačesy a že budem Dukle nápomocný," povedal Svitana pre TASR.

"Patrika poznám osobne od mládežníckych kategórií a preto viem, čo od neho môžeme očakávať. Do Michaloviec prichádza veľký profesionál a vodcovská osobnosť, ktorú chce mať v tíme každý tréner," povedal michalovský manažér Marek Mašlonka.

"O Patrika sme mali záujem už v minulých sezónach. Po dlhých ôsmich rokoch bude pôsobiť mimo materský klub a preto sme nesmierne radi, že sa rozhodol práve pre angažmán na Zemplíne. Veríme, že potvrdí svoje kvality na ľade aj mimo neho a do tímu prinesie svoje bohaté skúsenosti. Jeho prednosťou je hlavne režírovanie presilových hier, vysoké hokejové IQ a geniálna prihrávka," nadviazal Mašlonka.