Veľký návrat domov. Záborský sa po osemnástich rokoch vracia do Trenčína

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľký návrat domov. Záborský sa po osemnástich rokoch vracia do Trenčína

Záborský bude hrať za materský klub prvý raz po osemnástich rokoch.
Záborský bude hrať za materský klub prvý raz po osemnástich rokoch.TASR
Slovenský útočník Tomáš Záborský (36) sa po osemnástich rokoch vracia do materského klubu Dukla Trenčín, ktorý ho vychoval pre seniorský hokej. Podpísal ročný kontrakt do konca sezóny 2024/25.

Z Dukly odišiel v roku 2006 po tom, ako odohral prvé štyri zápasy za áčko. Draftoval do NY Rangers, ale NHL si nikdy nezahral. V zámorí Tomáš Záborský nastupoval v nižších súťažiach OHL, ECHL a AHL.

V roku 2009 sa rozhodol vrátiť do Európy, kde si urobil meno predovšetkým vo fínskej najvyššej súťaži, kde sa taktiež stal najlepším strelcom celej ligy a bol ocenený ako najlepší hráč sezóny 2011/12, tú odohral za Ässät. Neskôr obliekal takisto dresy HIFK, Tappary či SaiPy.

Trikrát po sebe prehral finále a získal strieborné medaile, raz mal na krku bronz. Posledné dve sezóny bol jedným z kľúčových hráčov tímu Popradu. V nedávno ukončenej sezóne 2023/2024 získal v 34 zápasoch 29 bodov (20+9). Záborský reprezentoval Slovensko na ZOH 2014 a MS 2013.

"Tomáš je známy svojou produktivitou, schopnosťou skórovať a výborným korčuľovaním. Veríme, že jeho skúsenosti v kombinácii s jeho pracovnou morálkou budú pre náš tím veľkým prínosom," píše Trenčín na sociálnych sieťach.