Turnbull galakoncertom zatienil míľniky spoluhráčov. Nie je to len o mne, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Turnbull galakoncertom zatienil míľniky spoluhráčov. Nie je to len o mne, tvrdí

Galakoncert Turnbulla uzavrel rok 2023.
Galakoncert Turnbulla uzavrel rok 2023.HC 05 Banská Bystrica
Hokejisti Banskej Bystrice odplatili v 31. kole Tipos Extraligy prehru Liptovskému Mikulášu spred dvoch dní na jeho ľade. V sobotu doma vyhrali jednoznačne 5:0 a poistili si piate miesto v tabuľke.

Do bránky sa postavil Filip Belányi, ktorý nahradil slovinskú jednotku v tíme Krošelja a tento ťah sa napokon vyplatil, keďže udržal čisté konto: "Prvá tretina bola trošku ťažšia, keďže som dlhšie nechytal, ale som rád, že som sa do toho dostal. Chalani mi pomáhali počas celého zápasu," vravel 23-ročný góman spod Urpína.

"Mal som pred stretnutím v hlave, že by som nechcel inkasovať gól, mal som už čisté kontá sezóny predtým, ale túto je to prvýkrát s nulou. Veľmi si to vážim, keďže je to zatiaľ takpovediac hore – dole. Dúfam, že budem pokračovať v takýchto výkonoch," verí.

Pre banskobystrického útočníka Rastislava Gašpara to bol 400. extraligový zápas. A hoci sa proti Liptákom bodovo nepresadil, nemusel byť po stretnutí sklamaný: "Ja som si zápas užil ako každý. Verím, že budem hlavne zdravý a bude mi to ešte pribúdať," vyjadril sa k nevšednému jubileu.

Hlavnou hviezdou večera však bol kanadský útočník Carter Turnbull, ktorý prispel ku každému z piatich gólov svojho tímu – dva strelil a tri pripravil. Zažil svoj najlepší duel od príchodu do extraligy. Zároveň potvrdil, že mu to v jednej formácii s Wilkinsom a Velom nesmierne ide. Turnbull sa dostal na úroveň prvej desiatky bodovania, kde má 31 bodov. 

"Posledný zápas nám nevyšiel, vedeli sme že musíme zlepšiť viacero vecí. Nastúpili sme s iným nastavením, bolo viditeľné, že sme zmenili formácie, korčuľovali sme lepšie a rýchlejšie, takže zmeny boli prospešné. Čo sa týka mojich bodov, je to super, keď sa to takto vidí, že až päť bodov, ale nie je to o mne, viacero hráčov hralo skvelý zápas. Výhra vždy ide za tímom a nie jednotlivcami," nechal sa počuť po stretnutí.

Blíži sa k svojmu osobnému cieľu, ktorý si pred štartom sezóny stanovil: "V posledných zápasoch sme strieľali menej gólov, takže je super, že teraz sme sa vrátili k väčšej početnosti. Je to dobrý pocit znovu sa presadiť. Budem sa snažiť pokračovať takto ďalej, tá méta dvadsiatich gólov, o ktorej bola pred sezónou reč, je na dosah. Zápasy nevyhráva len jedna formácia, vždy je to o viacerých, dobre hrala aj tá Bírešova, Belányi bol vynikajúci," pokračoval hokejista Banskej Bystrice.

Turnbull sa už ale aspoň na niekoľko hodín môže venovať mimohokejovým veciam: "Prvýkrát trávim nový rok mimo USA, je to špeciálny deň. Budeme pokope viacerí legionári a užijeme si to. Moja priateľka príde za mnou až o štyri dni," prezradil hráč, ktorý je po Ranfordovi a Millerovi iba druhý v sezóne s piatimi bodmi. Michalovský Pearson ich raz zaznamenal až šesť.

Takto vyzerá tabuľka extraligy na prelome rokov.
Takto vyzerá tabuľka extraligy na prelome rokov.Flashscore