Udalosti Tipos Extraligy: Deň Wilkinsovcov, Spišská v kríze, neúspešný návrat Oremusa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Deň Wilkinsovcov, Spišská v kríze, neúspešný návrat Oremusa

Oremus na ľade svojho bývalého klubu neuspel.
Oremus na ľade svojho bývalého klubu neuspel.TASR
Nesmierne zaujímavé 42. kolo Tipos Extraligy uzavrelo ďalšiu fázu sezóny, pretože prichádza reprezentačná prestávka a potom vygraduje základná časť. Flashscore Správy nedeľné súboje mapujú v tradičných udalostiach.

Spišská je vo veľkej kríze

Spišská Nová Ves prehrala šiesty duel po sebe a siedme z ostatných ôsmich vystúpení, pričom od 12. januára získala dokopy iba štyri body. Navyše po 16-zápasovej sérii domácich výhier pred vlastnými fanúšikmi ťahala za kratší koniec piatykrát v rade. "Rysy" naposledy v najvyššej súťaži prehrali šesťkrát za sebou ešte v priebehu januára 2022, čiže viac ako dva roky dozadu, vtedy nezískali ani jeden bod. Na prelome januára a februára 2023 mali 11 stretnutí s deviatimi porážkami. Zdá sa, že toto obdobie roka Spišiakom jednoducho nesedí. Zverenci trénera Wojnara majú na druhej priečke už iba jednobodový náskok pred Michalovcami. Reprezentačná prestávka tak prichádza nanajvýš vhod.

Výsledky 42. kola.
Výsledky 42. kola.Flashscore

Oremus sa vrátil naspäť do Zvolena

Duel vo Zvolene bol špecifický najmä pre trénerskú dvojicu Slovana Petra Oremusa a Andreja Kmeča, pretože pred Vianocami ešte viedli Zvolen a hneď po odchode spod Pustého hradu sa stali trénermi "belasých". Slovan po svojom príchode vyhrabali z predposledného miesta tabuľky na aktuálne ôsmu priečku. Ak by Bratislavčania vo Zvolene vyhrali, mohli sa dostať aj na siedmu pozíciu.

"Obaja sme mali emócie, návrat bol krásny. Vo Zvolene sme spoločne s Andrejom spravili dobrú robotu, ale najmä chlapci si tie tri medaily vrátane titulu pod naším koučovaním zaslúžili, takisto aj vedenie. História tohto klubu na to nezabudne, keď získate tri medaily. Mňa teší, že sme boli pri tom, ale som už tréner Slovana a každý zápas chcem s mojím novým tímom vyhrať," povedal Oremus.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Deň Wilkinsovcov

Nedávno prišiel do Michaloviec zámorský útočník Josh Wilkins, ktorý zažíva skvelý úvod v novom pôsobisku, pretože po troch dueloch má na konte päť bodov. V nedeľu sa blysol dvomi presnými zásahmi a jednou asistenciou pri výhre v Spišskej Novej Vsi. Viacerí fanúšikovia sa určite pýtali, či je v príbuzenskom vzťahu s Mattom Wilkinsom hrajúcim za Banskú Bystricu. Pravdou je, že nejde o rodinných príslušníkov, iba menovcov. Tí však zažili veľmi plodný večer, nakoľko aj opora "baranov" sa blysla tromi bodmi. Týmto počtom asistencií prispela k výhre 5:4 po nájazdoch v Humennom, navyše práve Kanaďan premenil víťazný pokus. Dostal sa do prvej desiatky bodovania.

Hráč kola: Ryan Dmowski

Ťažko vybrať jedného hráča, pretože 42. kolo vyšlo viacerým hokejistom. Mohli sme sledovať niekoľkých dvojgólových či trojbodových hráčov, avšak zvolili sme útočníka Popradu, ktorý hrá v skvelej forme. Navyše "kamzíci" vyhrali 3:2 a on bol pri každom jednom presnom zásahu svojho mužstva. Prvý sám strelil, na dva asistoval. Jeho prihrávka na víťazný gól Svitanovi znamenala, že tento skúsený slovenský útočník sa postaral o svoj jubilejný 500. bod v extralige. Dmowski s 51 bodmi poskočil na druhé miesto v produktivite celej ligy, lepší je iba Buček (53). Američan zároveň strelil 27 gólov, čo je najviac v celej súťaži.

Základná časť Tipos Extraligy vyvrcholí po repre pauze.
Základná časť Tipos Extraligy vyvrcholí po repre pauze.Flashscore