Oremus sa vrátil do Zvolena, Spišská prehrala šiesty duel po sebe. Poprad uspel v Košiciach

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oremus sa vrátil do Zvolena, Spišská prehrala šiesty duel po sebe. Poprad uspel v Košiciach

Aktualizované
Oremus sa do Zvolena vrátil prvýkrát po odchode do Slovana.
Oremus sa do Zvolena vrátil prvýkrát po odchode do Slovana.TASR
Hokejisti Zvolena vyhrali v nedeľnom zápase 42. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Slovanu Bratislava. Poprad vyhral v Košiciach a na čele tabuľky má už štvorbodový náskok pred Spišskou Novou Vsou, ktorá nestačila na Michalovce.

Zvolen - Slovan Bratislava 3:1

Hlavnou témou pred týmto stretnutím bol návrat trénera Petra Oremusa a jeho asistenta Andreja Kmeča do Zvolena, s ktorým zažili úspechy a získali aj majstrovský titul. V decembri však spod Pustého hradu odišli a zamierili práve do Slovana. Navrch mali domáci hráči, ktorí získali tri body.

Za hostí sa premiérovo od 8. decembra presadil obranca Korenčík, asistoval mu Kubka. Ten získal prvý bod za "belasých", tiež nedávno prišiel zo Zvolena. Víťazstvo domácich režíroval dvomi bodmi Marek Hecl (1+1), premiérovo v novom tíme asistoval Lukosevicius.

Spišská Nová Ves - Michalovce 2:4

Spišská Nová Ves prehrala šiesty zápas po sebe a siedmy z ostatných ôsmich vystúpení, pričom od 12. januára získala dokopy iba štyri body. Navyše po šestnásťzápasovej sérii domácich výhier pred vlastnými fanúšikmi ťahala za kratší koniec piatykrát po sebe. Michalovce sa vďaka tomuto výsledku dotiahli na súpera, keďže z tretej priečky strácajú iba jeden bod. Duklu za výhrou potiahlo dvojgólové duo Wilkins (2+1) a Santos (2+0). Dva body si do štatistík zapísali aj Bodák (0+2) a Valach (0+2). Spomínaný Wilkins bodoval v každom z troch stretnutí od príchodu na Zemplín, dokopy nazbieral päť bodov (2+3). Michalovčania dosiahli štvrtý triumf v rade.

Trenčín - Nové Zámky 4:2

Domáci vďaka triumfu a zisku troch bodov potvrdili priebežné 9. miesto v tabuľke. Nové Zámky prehrali druhýkrát v rade a sú na predposlednej 11. priečke. V drese Trenčína zaznamenal dva góly obranca Marek Hudec. Skóre otvoril Ahl, ktorý prekonal Kantora. Hostia na začiatku druhej tretiny vyrovnali.

Obranca Ligas vystrelil od modrej čiary a puk skončil až v sieti. V polovici stretnutia domáci opäť viedli, keď M. Hudec využil presilovú hru. Rovnaký hráč v úvode tretej tretiny zvýšil na 3:1. Kováč v 51. minúte znížil, no v závere Krajčovič rozhodol o víťazstve strelou do prázdnej bránky.

Humenné - Banská Bystrica 4:5 sn

Humenčania začali od úvodu aktívnejšie ako ich súper. Odmenou im bolo otvorenie skóre v 4. minúte duelu zásluhou 11. gólu v sezóne pre Fína Kuruho, ktorý "vytancoval" banskobystrickú defenzívu a neskôr blafákom prekonal Krošelja. Hostia však prepli na vyššie obrátky a keď arbitri v 8. minúte vylúčili domáceho Vaška, Turnbull po kombinácii do prázdnej brány vyrovnal.

V druhej tretine domáci za menej ako dve minúty využili tri presilové hry a zdalo sa, že je "vymaľované". Opak bol však pravdou. Keď sa postupne presadili za mužstvo spod Urpína Faith, Ďatelinka a Langkow, skóre bolo razom v 47. minúte nerozhodné. O víťazovi sa muselo rozhodnúť až v samostatných nájazdoch. Dvojbodový zisk Banskej Bystrici zabezpečil Wilkins.

Košice - Poprad 2:3

V záverečnom zápase pred februárovou reprezentačnou prestávkou dosiahli Popradčania ôsme víťazstvo po sebe a na prvom mieste tabuľky majú už päťbodový náskok na Spišskú Novú Ves. Košičania nebodovali v treťom stretnutí po sebe a prehrali štvrtý z uplynulých šiestich duelov. Po 42. kole figurujú na priebežnom štvrtom mieste.

Košičania vstúpili do zápasu s cieľom ukončiť 130-minútové čakanie na gól. Po bezgólovej prvej tretine, v ktorej diváci sledovali vyrovnaný súboj plný bojovnosti, ako prví gólovo udreli domáci. V 25. minúte sa presadil kapitán domácich Chovan, keď tečoval Lunterovu strelu - 1:0.

V polovici druhej časti sa Košičania v presilovke usadili v pásme, po viacerých streleckých pokusoch ešte "kamzíci" neskórovali, no vyrovnania sa dočkali po návrate vylúčeného Jääskeläinena z trestnej lavice. V 32. minúte sa najlepší ligový strelec Dmowski individuálne presadil cez obrancu domácich a poradil si aj s brankárom Janusom - 1:1.

Hostí nasmeroval k víťazstvu gól Záborského, ktorý v 53. minúte dorážkou využil presilovku - 1:2. "Oceliari" sa pokúsili vyrovnať počas hry so šiestimi hráčmi, no Svitana gólom, ktorý pre neho znamenal 500. extraligový bod, upravil na 1:3. Domáci sa však nevzdali a Jääskeläinen následne prekonal Vaya a znížil na 2:3. Košičania naďalej pokračovali v tlaku a puk dostali za popradského brankára aj tretíkrát, no stalo sa tak tesne po klaksóne.

Nitra - Liptovský Mikuláš 5:4 pp

"Corgoni" dokázali zdolať Liptákov prvýkrát v sezóne a upravili nepriaznivú bilanciu vzájomných duelov na 1:3. Nitrania sa priblížili štvrtým Košiciam na rozdiel jediného bodu. Liptovskému Mikulášu pred reprezentačnou prestávkou patrí desiate miesto.

Úvod stretnutia patril domácim, ktorí vyslali na bránku súpera až 17 striel, no hostí podržal brankár Krasikov. Liptáci otvorili skóre v 15. minúte, keď sa ujalo nahodenie Hraška, na ktoré dokázal reagovať tečom Bajtek, ale pred odchodom do šatní využil zlú komunikáciu nitrianskej defenzívy Vojtech. Nitranom vyšlo prvých päť minút prostrednej časti hry, keď vyrovnal Gates a vedenie pre "corgoňov" zabezpečil Buček.

Liptáci v závere druhého dejstva vyrovnali zásluhou Aurela Nauša a na začiatku tretej časti opäť viedli po góle Žilku. Ofenzívny duel s množstvom šancí napokon dospel po vyrovnávajúcom presnom zásahu Čederleho až do predĺženia, v ktorom rozhodol po 23 sekundách o víťazstve Nitry americký útočník Jackson.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore