Poprad uspel s Trenčínom a vedie extraligu. Michalovce s tretím triumfom v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Poprad uspel s Trenčínom a vedie extraligu. Michalovce s tretím triumfom v rade
Michalovce pod vedením Valtonena ešte neprehrali.
Michalovce pod vedením Valtonena ešte neprehrali.TASR
Hokejisti Popradu zvíťazili v 41. kole Tipos extraligy nad Trenčínom 4:1 a poskočil na čelo tabuľky. "Kamzíci" využili zaváhanie Spišskej Novej Vsi, ktorá prehrala na ľade Liptovského Mikuláša 2:3 a pred Spišiakmi majú dvojbodový náskok. Popradčania triumfovali v siedmom zápase v sérii a tretíkrát v sezóne nad Trenčínom.

Poprad – Trenčín 4:0

"Kamzíci" sa ujali vedenia už po 86 sekundách, keď Calof našiel medzi kruhmi Bjalončíka, ktorý prestrelil LaCouveeho. Na ďalší gól čakali diváci až do 37. minúty a opäť sa tešili domáci. Strelu Betkera trenčiansky brankár len vyrazil do strany a Jendek zakončil do odkrytej bránky. V závere skúsili Trenčania hru bez brankára, no už po pár sekundách to využil Coulter. Necelé dve minúty pred koncom tretej časti ešte zvýšil Calof na 4:0. Hostia sa dočkali 42 sekúnd pre sirénou vďaka Petrášovi.

Popradčania vedú extraligu.
Popradčania vedú extraligu.Flashscore

Michalovce - Zvolen 3:0

Michalovce poslal do vedenia už v 32. sekunde Dávid Buc, na 2:0 zvýšil v 12. minúte v presilovke Kaspars Daugavinš. Domáci neinkasovali aj zásluhou brankára Stanislava Škorvánka, ktorý vychytal druhé čisté konto za sebou a už svoje štvrté v sezóne. V samom závere spečatil triumf Matthew Santos. Domáci si pripísali tretie víťazstvo za sebou. Hostia čakajú na plný bodový zisk už štyri zápasy, v tabuľke zostali so 60 bodmi na siedmom mieste.

Liptovský Mikuláš - Spišská Nová Ves 3:2

Hokejisti Spišskej Novej Vsi utrpeli už piatu prehru za sebou a prišli o post lídra tabuľky. Vedúcu priečku prepustili rozbehnutému Popradu, za ktorým zaostávajú o dva body. Liptáci zastavili sériu štyroch prehier a upevnili si desiate miesto. V súboji dvoch tímov, ktorým sa v uplynulom období nedarilo, mali navrch domáci.

Ostatné výsledky Spišskej Novej Vsi.
Ostatné výsledky Spišskej Novej Vsi.Flashscore

Dvoma gólmi prispel k triumfu Haralds Egle. Brankár HK 32 Alexej Krasikov si držal čistý štít až do 57. minúty, potom ho prekonali Róbert Džugan a Igor Merežko, vyrovnávajúci gól sa však už Spišiakom nepodarilo streliť.

Košice - Banská Bystrica 0:1

Jediný gól duelu strelil v 24. minúte útočník Dominik Sojka, pre ktorého to bol prvý presný zásah v sezóne. Brankár "baranov" Gašper Krošelj dosiahol tretie čisté konto v sezóne. Košičania si nenapravili chuť po stredajšej prehre v Michalovciach (0:3) a neskórovali v dvoch zápasoch po sebe prvýkrát od marca 2018. Naďalej im patrí priebežná štvrtá priečka, Banskobystričania sú na šiestej o štyri body pred siedmym Zvolenom.

Posledné vzájomné zápasy.
Posledné vzájomné zápasy.Flashscore

Diváci videli v prvej tretine štyri presilovky, po dve na oboch stranách, no ofenzívnym kombináciám oboch tímov chýbala presnosť i presnejšie zakončenie. Hostia išli do vedenia v 24. minúte, keď Sojka tečoval strelu obrancu Stránského a brankár Riečický nestihol zareagovať - 0:1. Košičania si ešte v druhej tretine vytvorili viacero šancí, blízko ku gólu boli Jääskeläinen i Fejes, no Krošelja neprekonali. Hostia hrozili z protiútokov, nebezpeční boli aj v presilovkách, no druhýkrát už nedokázali prekonať Riečického. Skóre sa nezmenilo ani počas hry domáceho tímu so šiestimi hráčmi v závere zápasu.

Nové Zámky - Nitra 1:5

Nitrania zvíťazili a posunuli sa v tabuľke so 66 bodmi na piate miesto. Domáci si pripísali tretiu prehru z uplynulých štyroch zápasov a zostali na 11. mieste, už s päťbodovým mankom na desiaty Liptovský Mikuláš. Hostia viedli od 19. minúty zásluhou presilovkového gólu Brenta Gatesa. Na jeho zásah dokázal odpovedať Ben Johnson, ale v závere druhej tretiny vrátil hosťom tesný náskok Patrick Newell. O svojom víťazstve definitívne rozhodli hráči spod Zobora v tretej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Triumf spečatil v 57. minúte svojím 22. gólom v sezóne Samuel Buček.

Slovan Bratislava - Humenné 7:2

"Belasí" zdolali nováčika súťaže aj vo štvrtom vzájomnom stretnutí sezóny a dotiahli sa na siedmy HKM Zvolen na rozdiel bodu. Humenčania sú naďalej na poslednej 12. priečke so stratou sedem bodov, keďže jedenáste Nové Zámky doma podľahli Nitre (1:5). Slovanisti položili základ úspechu v úvodnej tretine, v ktorej strelil dva góly Pecararo a jeden pridal Sersen. Trikrát sa presadili domáci strelci aj v prostrednej časti hry, keď v oslabení zvýšil na 4:0 Lukošik, hetrik skompletizoval Pecararo a šiesty presný zásah zaznamenal Šille. V treťom dejstve ešte hostia gólmi Lineta a Vaška upravili konečný stav na 7:2.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore