Desať kôl do konca základnej časti. Otázok je veľa, tabuľka sa môže vyvinúť všelijako

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Desať kôl do konca základnej časti. Otázok je veľa, tabuľka sa môže vyvinúť všelijako

Ako dopadne základná časť Tipos Extraligy?
Ako dopadne základná časť Tipos Extraligy?TASR
Do konca základnej časti Tipos Extraligy ostáva už iba desať kôl a tabuľkovo je poriadne zaujímavá. Skončiť sa môže v podstate všelijako, takže bude veľmi zaujímavé sledovať ako sa veci vyvinú.

Udrží Spišská prvé miesto?

Spišská Nová Ves dlho kraľovala a zdalo sa, že jej náskok bude dostatočný na to, aby si udržala prvenstvo až do konca základnej časti, ale prehrala posledné štyri stretnutia a celkovo päť z ostatných šiestich duelov. Navyše po rekordnej 16-zápasovej sérii domácich výhier naposledy v štyroch dueloch pred vlastnými fanúšikmi na svojich súperov nestačila. Razom má na prvej priečke iba jednobodový náskok pred zlepšeným Popradom. Zaujímavé je, že rovnako zlé obdobie mali na Spiši aj na prelome januára a februára minulého kalendárneho roka, keďže zverenci trénera Wojnara vtedy prehrali deväť z jedenástich duelov.

Opanujú východniari prvé štyri miesta?

Ešte nikdy v histórii sa nestalo, aby na prvých štyroch priečkach základnej časti boli tímy z východu republiky a zatiaľ jediným víťazom z tejto časti krajiny sú Košice, ktoré to dokázali rekordných deväťkrát. Zdá sa ako veľmi pravdepodobné, že sa to podarí desiaty raz, ale novému klubu. Spišská Nová Ves má na čele 74 bodov, o jeden viac ako Poprad. Nasledujú Košice a Michalovce. Momentálne piata Nitra stráca na vedúci celok už jedenásť bodov. Banská Bystrica a Zvolen majú iba o dva, resp. tri menej. Boj o najvyššie postavenie ešte bude zaujímavý, no vysoké šance sú aj na to, aby sa na prvých štyroch miestach umiestnili východniari.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Ako dopadne boj o prvú šestku?

Bodový rozdiel medzi štvrtým a deviatym miestom je deväť bodov. Od tretej do siedmej priečky je to rovnako deväť. To sú v podstate tri zápasy, takže všetko ostáva nanajvýš otvorené. Rozhodovať bude každý bod, rozdiely v tabuľke sú minimálne a na prakticky všetky tímy ešte čakajú dôležité vzájomné zápasy. Ak berieme ako fakt, že prvé tri tímy už nižšie ako na šiestu priečku neklesnú, tak momentálne sú na najlepšej pozícii štvrté Michalovce (64) nasledované Nitrou (63), Banskou Bystricou (61), Zvolenom (60), Slovanom (56) a Trenčínom (55). Zdá sa, že desiaty Liptovský Mikuláš (51) už z tohto boja vypadol, na šieste miesto stráca desať bodov.

Kde sa umiestni Slovan?

Slovan Bratislava prežíva veľmi zlú sezónu. Dlho nepomáhali ani výmeny trénerov, ale zdá sa, že po príchode dua Oremus - Kmeč sa situácia zlepšuje. Tím sa ale nachádzal na spodku tabuľky. Preto aj keď začal zbierať body, ostáva ôsmy s aktuálnou päťbodovou stratou na prvú šestku. Tá však nie je nijako extrémne zlá ako v predošlých mesiacoch. Od príchodu tretieho hlavného kouča nazbierali "belasí" 24 bodov zo 42 možných, čo je niečo málo cež päťdesiat percent. Pomohli príchody posíl, ale už každý duel bude pre Slovan ako v play-off. Naďalej platí, že potrebuje vyhrávať.

Dokáže sa nováčik zachrániť?

Humenné má najnižší počet výhier a najvyšší počet prehier, rovnako aj najmenej strelených a najviac inkasovaných gólov, no čo je hlavné, tak najmenej bodov. V doterajšom priebehu ich tím z východu republiky nazbieral 42, o sedem menej ako Nové Zámky. Keďže posledný tím tabuľky automaticky vypadáva, tak Humenné potrebuje zabrať. To sa aj čiastočne darí, nakoľko vyhralo tri z ostatných piatich duelov a získalo v nich deväť bodov. Ak ale chce pôsobiť medzi elitou aj v ďalšom ročníku, musí pokračovať minimálne takto.