Zámky prekvapivo vyhrali na Spiši, Poprad stráca už iba bod. Slovan podľahol Michalovciam

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zámky prekvapivo vyhrali na Spiši, Poprad stráca už iba bod. Slovan podľahol Michalovciam
Aktualizované
Michalovce získali v hlavnom meste všetky tri body.
Michalovce získali v hlavnom meste všetky tri body.TASR
Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľnom domácom zápase 40. kola Tipos Extraligy s Duklou Michalovce 1:2. Líder tabuľky zo Spišskej Novej Vsi prehral doma štvrtýkrát po sebe, podľahol Novým Zámkom. Druhý Poprad po úspechu v Nitre stráca na prvú priečku už iba jeden bod.

Slovan Bratislava - Michalovce 1:2

Zverenci Petra Oremusa nestačili na tohto súpera ani po štvrtý raz v sezóne, o triumfe hostí rozhodol v 54. minúte Filip Vašaš. Dvomi asistenciami sa do štatistík zapísal Daugavinš. Michalovce to v aktuálnom ročníku na Slovan vedia, raz mu dokonca strelili desať gólov. Dukla sa posunula v tabuľke na štvrtú priečku. "Belasí" inkasovali už 132 gólov, čo je tretia najhoršia ofenzíva v lige. 

Spišská Nová Ves - Nové Zámky 3:4

Nové Zámky po dvoch predchádzajúcich prehrách vstúpili do zápasu aktívne a Kanaďan Marc-Olivier Roy otvoril skóre v 8. minúte. Už o 62 sekúnd neskôr síce jeho krajan Kale Kerbashian vyrovnal, no hostia potom zaznamenali tri góly za sebou a rozhodli o svojom víťazstve. V tretej tretine sa Spišiaci snažili zápas zdramatizovať, no už iba skorigovali prehru gólmi Juraja Majdana a Branislava Rapáča, ktorý na 3:4 znížil 27 sekúnd pred sirénou. Spišská prehrala doma štvrtýkrát po sebe, predtým počas šestnástich stretnutí uspela zakaždým a vyrovnala historický rekord súťaže. Novozámčania ostávajú na predposlednej priečke, ale majú o sedem bodov viac ako Humenné.

Dukla Trenčín - Banská Bystrica 3:0

Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili nad HC ‘05 Banská Bystrica 3:0. Hrdinom bol brankár Dukly Dávid Borák, ktorý zneškodnil všetkých 37 striel hostí. Trenčín zostal na deviatom mieste tabuľky, Banská Bystrica je šiesta. Dukla udržala už štvrté čisté konto, čo je najviac spomedzi všetkých tímov. Predošlé tri zaknihoval kanadský gólman LaCouvee.

Košice - Humenné 3:1

Pre Košice to bolo šieste víťazstvo z uplynulých siedmich zápasov a v tabuľke sa na treťom mieste bodovo odpútali od štvrtých Michaloviec. Hráči Humenného sú naďalej na poslednom 12. mieste tabuľky a na predposledné Nové Zámky strácajú sedem bodov. 

Košičania chceli Humennému odplatiť domácu prehru 4:6 z predošlého vzájomného zápasu. V prvej tretine mali viac z hry, ale niekoľko sľubných príležitostí si vypracovali aj hostia. Skóre otvoril v 12. minúte košický útočník Pollock, ktorý sa po odrazenom puku zorientoval pred brankárom Kozelom - 1:0. Od 30. minúty viedli Košičania už 2:0 po góle Jokeľa.

Krátko na to sa hráči Humenného tešili z gólu, no ten rozhodcovia napokon neuznali pre Fossove zakončenie korčuľou. Od polovice tretej tretiny bolo už 3:0, keď sa strelou z ľavého krídla presadil Fejes, pre ktorého to bol 20. gól v sezóne. Hostia dokázali už iba znížiť na konečných 1:3, keď Kvasnica v presilovke v 60. minúte obral Janusa o čisté konto.

Nitra - Poprad 2:5

"Kamzíci" zaznamenali šiesty triumf za sebou a na vedúcu Spišskú Novú Ves sa dotiahli už iba na rozdiel jediného bodu. "Corgoňom" patrí v tabuľke piata priečka. Popradčania položili základ úspechu v úvodnej časti, v ktorej boli výrazne strelecky aktívnejší (18:9) a dokázali to pretaviť aj do troch presných zásahov.

Dvakrát sa presadil Ryan Dmowski a raz Peter Bjalončík. Nitrania sa na začiatku prostrednej časti nadýchli zásluhou Jakuba Lacku, no trojgólové vedenie Popradu vrátil už o 71 sekúnd Bjalončík. V 37. minúte ešte strelil kontaktný gól Filip Bajtek, no v treťom dejstve poistil triumf hostí hetrikový hrdina Dmowski.

Zvolen - Liptovský Mikuláš 5:4

Hokejisti HKM Zvolen vyhrali nad Liptovským Mikulášom po nájazdoch a štvrtýkrát v rade bodovali. Liptáci zaknihovali štvrtú prehru v rade. Domáci do šiestich minút strelili tri góly, no o jasný náskok prišli. V strednom dejstve Zvolen pykal po päťminútovom treste Csányiho v oslabení, hostia štyrikrát skórovali a za necelé tri a pol minúty sa zmenil stav z 3:0 na 3:4. V tretej tretine domáci vyrovnali šťastným lobom K. Gabora a rozuzlenie priniesli až nájazdy. V nich strelil rozhodujúci gól v siedmej sérii Bondra.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore