Udalosti Tipos Extraligy: Líder v minikríze, Poprad na dostrel a snový debut Fortina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Líder v minikríze, Poprad na dostrel a snový debut Fortina

Fortin sa v novom tíme uviedol veľmi dobre.
Fortin sa v novom tíme uviedol veľmi dobre.TASR
Poprad vyhral na ľade Spišskej Novej Vsi a stráca už len štyri body, do Zvolena prišli zámorské posily a hneď úradovali. Piatkové kolo Tipos Extraligy mapujú Flashscore Správy v tradičných udalostiach.

Poprad na dostrel prvého miesta

Hokejisti Popradu zvládli dôležitý zápas v Spišskej Novej Vsi, vyhrali derby a na svojho piatkového súpera strácajú z druhého miesta už iba štyri body. "Kamzíci" sa po zmenách v kádri dostali do ideálnej pohody, keďže disponujú najlepšou formou v lige. Vyhrali posledných päť stretnutí, z ostatných desiatich uspeli až osemkrát. Zverenci trénera Bjorkstranda disponujú druhou najlepšou defenzívou (96) a štvrtou najlepšou ofenzívou (125), pričom vo svojom strede majú aj najlepšieho strelca extraligy. Američan Dmowski sa postaral o 23 gólov.

"Kamzíci" zároveň dosiahli 900. triumf v extralige. Počas 31 rokov nepretržitého účinkovania sa tešili 816-krát v základnej časti, 80-krát v play-off a uspeli aj v štyroch barážových súbojoch. Kouč Bjorkstrand nahradil v novembri na striedačke Čecha Aleša Tottera, keď mužstvo figurovalo na 9. priečke dvanásťčlennej tabuľky. Popradčania však pod taktovkou amerického kormidelníka odohrali 22 duelov s bilanciou 17 víťazstiev a 5 prehier, pričom poskočili na druhé miesto.

Výsledky piatkového kola.
Výsledky piatkového kola.Flashscore

Zvolenské úspešné premiéry

Víťaznú premiéru na striedačke Zvolena zažil kanadský tréner Jamie Russell, prvýkrát si dres "bryndziarov" obliekol útočník Alexandre Fortin a hneď dvakrát skóroval, postaral sa aj o rozhodujúci gól v predĺžení. Zvolen však uspel len v treťom z ostatných desiatich stretnutí. Postupne sa prepadol tabuľkou. Dlho bol na popredných priečkach, teraz je až siedmy.

"Chcem tento vlak rozbehnúť a nechať bežať. A to sa vždy začína prvým víťazstvom, ktoré sme napokon dosiahli. Som hrdý na hráčov, pretože som toho na nich za krátky čas naložil veľa. Spravili sme veľa zmien a chcem do nich dostať čo najviac učenia a štýlu, ktorým sa budeme prezentovať," povedal po stretnutí Russell.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Líder v minikríze?

Spišská Nová Ves vyhrala šestnásť domácich zápasov po sebe a vyrovnala rekord extraligy, ale potom podľahla Nitre a teraz ťahá sériu troch domácich prehier, keďže vzápätí nestačila ani na Košice a naposledy Poprad. Z posledných piatich duelov "rysy" vyhrali len raz, ale bodovali v každom z ostatných štyroch, nakoľko trikrát prehrali po predĺžení alebo v nájazdoch. Postupne sa však vracajú opory a výsledky by sa mohli znova zlepšovať. V klube veria, že nedeľný duel s Novými Zámkami je na to ideálnou príležitosťou.

Hráč kola: Alexandre Fortin

Kanaďan so skúsenosťami z NHL vstúpil do extraligy veľmi dobre, keďže strelil dva góly vrátane víťazného. "Cítim únavu, moje nohy neboli také, aké mali byť. Celkovo som sa však cítil dobre a som veľmi rád, že sme vyhrali. Videl som medzeru, kam môžem vystreliť, ale nevedel som, či to bol gól. Až potom som zbadal, že spoluhráči sa radujú. Páči sa mi tu. Myslím si, že bude zábava tu hrať," nechal sa počuť.

Program nedeľného kola.
Program nedeľného kola.Flashscore