Udalosti Tipos Extraligy: Desiatka do siete Slovana a galakoncert Pearsona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Desiatka do siete Slovana a galakoncert Pearsona

Pearson predviedol najlepší výkon tejto sezóny.
Pearson predviedol najlepší výkon tejto sezóny.TASR
Bolo piatkové 23. kolo najzaujímavejšie v sezóne? S veľkou pravdepodobnosťou áno. Flashscore Správy v tradičných udalostiach mapujú, čo sa stalo počas piatkového programu Tipos Extraligy.

Michalovská desiatka do siete Slovana

Michalovce rozdrvili Slovan vysoko 10:1 a zaznamenali svoje najvyššie víťazstvo v extralige, prekonali dovtedajší rekord 10:2 proti Detve. Slovan dostal desať gólov v najvyššej súťaži prvý raz od decembra 2011, keď proti Skalici prehral 0:10. V januári 2007 sa aj Trenčín postaral o debakel, na ľade Slovana vyhral 10:1. Medzitým v rámci KHL inkasoval Slovan dokonca dvanásť gólov, stalo sa mu to vo februári 2015 proti CSKA Moskva (0:12).

Pravdou je, že ani pod jeho vedením Ružičku to zatiaľ "belasým" nejde podľa očakávaní a zdá sa, že táto porážka bola vrcholom ľadovca. Michalovce to na Slovan vedia. Počas minulej sezóny vyhrali tri vzájomné merania síl počas základnej časti zo štyroch, vo štvrťfinále play-off uspeli 4:2 na zápasy a v tomto ročníku uspeli vo všetkých troch prípadoch. V prvom kole to bol takisto debakel v pomere 8:2.

Výsledky 23. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 23. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Plančár je druhým najmladším strelcom extraligy

Banskobystrický útočník Michal Plančár sa v piatkovom zápase na ľade Trenčína stal vo veku 15 rokov, deväť mesiacov a 28 dní druhým najmladším strelcom histórie extraligy. Pri gólovom momente bol v extralige mladší iba Dalibor Dvorský, takisto sa mu to podarilo v drese Banskej Bystrice. Počas ročníka 2020/21 mal 15 rokov, sedem mesiacov a 18 dní.

Plančár odsunul na tretie miesto medzi najmladšími strelcami Vladimíra Draveckého ml., ktorému sa podarilo skórovať za Košice pred niekoľkými týždňami. Tomu stále patrí rekord medzi obrancami (15 rokov, 10 mesiacov a 12 dní). Plančár sa počas svojho debutu medzi seniormi na konci septembra vo veku 15 rokov, 7 mesiacov a 15 dní stal štvrtým najmladším hráčom v histórii najvyššej slovenskej súťaže. Zároveň sa stal prvým hokejistom narodeným v roku 2008 so štartom aj gólom medzi slovenskou elitou.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Humenné prekvapilo favorizované Košice

Nováčik porazil šiesteho rôzneho súpera po postupe do extraligy a zároveň toho papierovo najťažšieho, o čom svedčí fakt, že Košice sú na prvom mieste ako obhajca titulu. Jedno z prekvapení 23. kola jasne deklaruje vyrovnanosť súťaže.

"Druhá tretina bola bojovná, no z našej strany lenivá. Dostali sme to, čo sme si zaslúžili," hodnotil košický tréner Dan Ceman"Pre nás je to veľké víťazstvo. Som nesmierne rád za to, ako to hráči zvládli. Držali sme sa plánu. Vedeli sme kto nás čaká, že príde líder súťaže, nesmierne silný tím," nechal sa počuť humenský kouč Martin Štrba.

Hráč kola: Chase Pearson

Kanadský útočník stanovil nové rekordy tejto sezóny. Štatistici mu zapísali až šesť bodov. Michalovský krídelník sa postaral o štyri góly a dve asistencie. Ako prvý hráč v tomto ročníku sa presadil štyrikrát, zároveň ešte nikto iný nemal šesť bodov. Zaknihoval už svoj tretí hetrik v sezóne, čím sa osamostatnil na čele tejto štatistiky. Jeho sedemnásť presných zásahov je momentálne najviac, unikol pätnásťgólovým Bučekovi a Fejesovi. Pearsonovi sa proti Slovanu nadmieru darí. Odohral síce len dva z troch vzájomných zápasov, ale dokopy v nich strelil šesť gólov a získal osem bodov. Počas posledných troch duelov nazbieral desať bodov. Momentálne ich má 25 a je na siedmej priečke produktivity.

Program nedeľného 24. kola Tipos Extraligy.
Program nedeľného 24. kola Tipos Extraligy.Flashscore