Extrabodový piatok v Extralige. Bystrica zvládla prvé nájazdy, víťazne Slovan či Zvolen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Extrabodový piatok v Extralige. Bystrica zvládla prvé nájazdy, víťazne Slovan či Zvolen

Hokejisti Zvolena si upevnili druhú priečku v tabuľke.
Hokejisti Zvolena si upevnili druhú priečku v tabuľke.TASR
Hokejisti Banskej Bystrice vyhrali v dueli 13. kola Tipos Extraligy nad Košicami 3:2 po nájazdoch. Bodovo sa tak dotiahli na svojho súpera, ktorý nenadviazal na tri výhry v rade. Domáci absolvovali vôbec prvé predĺženia a nájazdy v sezóne a vydolovali z extra času dva body a druhý triumf za sebou.

HC '05 Banská Bystrica – HC Košice 3:2 pp a sn

Do vedenia išli domáci hokejisti už v tretej minúte, keď z dvoch metrov dorazil puk pred Riečickým po predchádzajúcej vlastnej strele Roman Faith. Hostia potom nevyužili presilovku, ale dostali sa do šance po chybe v domácej defenzíve. Na útočnej modrej čiare si prevzal parádnu prihrávku od Pollocka Fejes a svoj únik pretavil do gólu na 1:1.

Ostatné vzájomné súboje.
Ostatné vzájomné súboje.Flashscore

V druhej tretine oba tímy šance ani početné výhody nepretavili do gólu i vďaka výborným brankárom, ten padol až na začiatku tretej tretiny z prečíslenia a radoval sa Pollock – 1:2. Lenže Bystričania v závere využili presilovku po strele Žitného z pravého kruhu a išlo sa do predĺženia. V ňom obe mužstvá neskórovali ani v situácii štyroch proti trom, a tak rozuzlenie priniesli samostatné nájazdy - rozhodujúci premenil Rastislav Gašpar.

HK Dukla Ingema Michalovce – HKM Zvolen 2:6

Dva góly v drese víťazov dal Juraj Šiška, o oba presné zásahy domácich sa postaral lotyšský útočník Patriks Zabusovs, ktorý sa do tímu vrátil na skúšku. Zvolenčania si pripísali druhé víťazstvo za sebou a upevnili si druhú priečku v tabuľke. Michalovčania nedokázali nadviazať na predchádzajúce dve výhry.

HC Slovan Bratislava - HC 19 Humenné 4:3 pp

Hostia v Bratislave vyhrali prvú tretinu zásluhou gólu Dávida Šoltésa v presilovke, no po dvoch góloch Browna po zmene strán sa dostali do vedenia "belasí". Posledný tím tabuľky si dokázal vybojovať predĺženie, keď 18 sekúnd pred treťou sirénou rozvlnil sieť Lukáš Handlovský a vyrovnal na 3:3. V závere predĺženia Adam Lapšanský hákoval Fominycha a ruský útočník samostatný nájazd premenil. 

Zápasový sumár.
Zápasový sumár.Flashscore

HC MIKRON Nové Zámky – HK Nitra 2:3 pp a sn

O triumfe hostí rozhodol Samuel Buček. "Corgoni" potvrdili stúpajúcu formu a vyhrali piaty z uplynulých šiestich duelov. V derby sa ujali vedenia v 19. minúte, keď sa po peknej kombinačnej akcii presadil Gajdoš. Na začiatku druhej tretiny zvýšil v presilovej hre Hrnka. Domáci však bleskovo znížili zásluhou Prokeša a v 37. minúte vyrovnali, keď vylúčenie Fatula potrestal Farley. V tretej časti hry ani v predĺžení gól nepadol, a tak rozhodnutie padlo v nájazdoch, v ktorých uspeli Nitrania.

Ostatné vzájomné derby zápasy.
Ostatné vzájomné derby zápasy.Flashscore

HK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves 4:5 pp

Spišiaci viedli na Liptove po druhej tretine 4:2, no domáci si dokázali vybojovať aspoň bod, keď sa v záverečnej päťminútovke presadili Michal Uhrík i Mathew Robert Berry. Americký útočník svojím druhým gólom v zápase zariadil predĺženie 36 sekúnd pred sirénou. V 64. min však rozhodol o triumfe hostí kanadský útočník Olivier Archambault. Hostia si pripísali tretie víťazstvo za sebou a vedú súťaž o bod pred Zvolenom.

HK Poprad – HK Dukla Trenčín 5:2

Domáci otvorili skóre duelu v 13. minúte vďaka presnému zakončeniu ukrajinského útočníka Oleksandra Peresunka. "Kamzíci" zvýšili v 13. sekunde druhej časti, keď sa po vhadzovaní presadil Patrik Svitana. Na rozdiel troch gólov upravil tesne pred prestávkou Tyler Coulter. Trenčín v tretej tretine znížil na 2:3 zásluhou dvoch presných zásahov Denisa Hudeca.

Gólový sumár.
Gólový sumár.Flashscore

Popradčania si však už víťazstvo postrážili a ešte dvoma gólmi Andreja Kukuču upravil výsledok na konečných 5:2. "Kamzíci" triumfovali po predchádzajúcich dvoch prehrách a zostali v tabuľke na 10. mieste. Hostia neuspeli v šiestom zápase za sebou a patrí im predposledná 11. priečka.