Udalosti Tipos Extraligy: Kuriózny gól Michaloviec, Slovan ťahá najdlhšiu sériu v sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Kuriózny gól Michaloviec, Slovan ťahá najdlhšiu sériu v sezóne

Oslabená Spišská Nová Ves porazila Košice.
Oslabená Spišská Nová Ves porazila Košice.TASR
Tipos Extraliga sa v stredu vrátila prvým kolom hraným počas kalendárneho roka 2024 a bolo sa na čo pozerať. Tradične ho sumarizujeme v našich udalostiach.

Gól, aký sa len tak nevidí

V stretnutí Humenného s Michalovcami sa na gól čakalo až do predĺženia. Remízu nakoniec rozhodol kurióznym zásahom obranca Sena Acolatse. Trefu mu ale v podstate ponúkol domáci tréner Štrba, pretože ten sa v predĺžení rozhodol odvolať brankára Galimova, takže americký hokejista mal pred sebou prázdnu bránku, a tú dokázal trafiť. S ôsmimi gólmi je na delenom prvom mieste medzi obrancami, asistenciu si dokonca pripísal brankár Škorvánek, ktorý vychytal čisté konto. To v podstate zaznamenal aj Galimov, pretože osobne neinkasoval, no jeden puk v jeho sieti skončil, keď sa tam nenachádzal. Videli ste už zápas, v ktorom ani jeden brankár neinkasoval a predsa padol gól?

Slovan ťahá najlepšiu šnúru v sezóne

Zdá sa, že Slovan pôjde pod trénerom Oremusom nahor. Momentálne ťahá svoju najlepšiu sériu v sezóne, keďže vyhral štvrtý duel po sebe. Ako jediný tím aktuálneho ročníka dokázali "belasí" udržať dve čisté kontá v rade. Denis Godla neinkasoval proti Novým Zámkom a ani Nitre so zhodným výsledkom 2:0. Celkovo chytil 113 zo 117 striel. Totožné skóre 3:2 potom Slovanu vyniesli ďalšie strety s rovnakými protivníkmi. Najskôr uspeli pod Zoborom po nájazdoch a následne na juhu Slovenska v predĺžení. Dobre sa ukazujú aj posily - Mahbod sa presadil hneď pri debute a Ahnelov bodoval v piatich zo šiestich meraní síl.

Výsledky stredajšieho kola.
Výsledky stredajšieho kola.Flashscore

Spišská porazila Košice aj napriek veľkej maródke

Spišiaci dokázali zvíťaziť na ľade trápiacich sa Košíc aj napriek viacerým hráčskym absenciám. Trénerovi Spišskej Novej Vsi Vlastimilovi Wojnarovi z rôznych dôvodov chýbali brankár Marcel Melicherčík, obrancovia Juraj Valach, Adam Žiak a Ľubomír Malina a aj útočníci Dalibor Bortňák a Lukáš Hamráček. Líder tabuľky však aj v Košiciach potvrdil výbornú hernú fazónu, ktorá ho sprevádza prakticky od začiatku sezóny. Momentálne má na čele tabuľky 64 bodov, čo je o sedem viac ako druhý Poprad a ak "rysy" vyhrajú v piatok proti Humennému, tak so 16 domácimi víťazstvami v rade stanovia nový rekord histórie extraligy. Pre "oceliarov" to bola piata domáca prehra po sebe a celkovo desiata z uplynulých 11 zápasov. 

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Hráč kola: Filip Surák

Škorvánek aj Galimov síce udržali čisté konto, ale za hráča kola sme vybrali spišskonovoveského brankára. Aj keď Surák inkasoval dvakrát, pochytal až 39 striel a bol kľúčovou postavou pri výhre lídra tabuľky. Zaznamenal výbornú 95,12-percentnú úspešnosť a aby toho nebolo málo, tak si pripísal aj jednu asistenciu. Odchytal aj posledné tri zápasy a zakaždým uspel.

Program nachádzajúceho kola.
Program nachádzajúceho kola.Flashscore