Spišská uspela na ľade Košíc, Poprad vyhral v Banskej Bystrici. Dmowski potvrdil formu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišská uspela na ľade Košíc, Poprad vyhral v Banskej Bystrici. Dmowski potvrdil formu

Poprad potvrdil druhé miesto v tabuľke.
Poprad potvrdil druhé miesto v tabuľke.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi vyhrali v zápase 32. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy na ľade Košíc a potvrdili prvé miesto v tabuľke. Druhý Poprad zdolal Banskú Bystricu.

Banská Bystrica - Poprad 1:4

Hneď pri svojom návrate do Popradu si pripísal asistenciu útočník Belluš, ten prišiel na hosťovanie zo Žiliny. Kanadský obranca Cardwell sa blysol dvomi prihrávkami, takže po dvoch dueloch má bilanciu 0+3. Rovnako dvomi bodmi sa blysol Peresunko (1+1). Hneď dvakrát sa presadil Calof, raz dokonca v oslabení. Americký útočník Dmowski strelil svoj 18. gól v sezóne a je druhým najlepším strelcom ligy, presadil sa piaty raz po sebe a z ostatných ôsmich duelov má na konte osem presných zásahov. Tím spod Tatier potvrdil dobrú formu, vyhral jedenásty duel z posledných trinástich.

Košice - Spišská Nová Ves 2:3

Pre hokejistov Spišskej Novej Vsi to bolo štvrté víťazstvo po sebe a na prvom mieste tabuľky majú naďalej sedembodový náskok na Poprad. Víťazný vstup Spišiakov do roku 2024 zároveň znamenal prehĺbenie výsledkovej krízy "oceliarov," ktorí prehrali desiaty z uplynulých jedenástich zápasov. Doma neuspeli v piatom stretnutí po sebe. Spišiaci mali ideálny vstup do zápasu, keď sa už po 28 sekundách presadil Kerbashian. Domáci vyrovnali po tom, čo v oslabení unikol Olsson - 1:1.

Druhá tretina priniesla viacero šancí na oboch stranách a spokojnejší boli po nej hostia, ktorí v 31. minúte získali späť tesný náskok. Obranca Björkung predviedol individuálnu akciu, ktorú nezastavil ani brankár Riečický - 1:2. Košičania sa snažili o vyrovnanie, ale defenzívu súpera na čele s brankárom Surákom dlho nedokázali prekonať. Počas hry so šiestimi hráčmi Džugan do prázdnej bránky zvýšil na 1:3. Košičania ešte dokázali znížiť, keď sa desať sekúnd pred koncom zápasu presadil Chovan. Strelil svoj 200. gól v extralige.

Trenčín - Nitra 3:5

Hokejisti Nitry zdolali Trenčín a v prebiehajúcom ročníku vyhrali aj štvrtý vzájomný duel s týmto súperom. "Corgoni" sa vďaka triumfu v súboji tabuľkových susedov udržali na siedmom mieste a pred Trenčanmi zvýšili náskok na štyri body. Dukla nenadviazala na dve predchádzajúce víťazstvá. Nitrania položili základ úspechu v úvodnej polovici zápasu. Po prvej tretine viedli 2:0 a v 29. minúte už 5:1, domáci dokázali z manka ukrojiť len dva góly.

Humenné - Michalovce 0:1 pp

Humenné je naďalej na poslednom 12. mieste tabuľky, Michalovce sú priebežne na treťom mieste. Hosťujúci brankár Škorvánek udržal svoje druhé čisté konto v tejto sezóne a dostal sa na delené prvé miesto spomínanej štatistiky, dokonca si pripísal asistenciu na jediný gól zápasu, o ktorý sa v predĺžení postaral zámorský obranca Acolatse. Pre neho to bol ôsmy zásah, čo je najviac spomedzi obrancov.

V drese domácich premiérovo nastúpil český útočník Kvasnica. Trénerovi Petrovi Kúdelkovi chýbalo pre zdravotné problémy až jedenásť hráčov. V stretnutí dominovali defenzívy a brankári, ktorí si po 60 minútach udržali čisté kontá aj napriek viacerým presilovkám. Domáci si do predĺženia preniesli presilovku, ktorú sa rozhodli podporiť stiahnutím brankára Galimova a nasadením piateho hráča. Tento zámer im však nevyšiel a Acolatse strelou do prázdnej bránky rozhodol o víťazstve hostí.

Liptovský Mikuláš - Zvolen 4:3 sn

Domáci hráči v stretnutí trikrát prehrávali, no vždy sa dokázali dotiahnuť a v piatej sérii nájazdov rozhodol Marly Quince. Liptáci sa vďaka triumfu dostali na ôsmu priečku tabuľky o skóre pred Trenčín. Zvolen prehral tretí zápas v sérii a patrí mu šieste miesto, keď nazbieral o päť bodov viac ako jeho stredajší súper.

Nové Zámky - Slovan Bratislava 2:3 pp

Hokejisti Slovana Bratislava natiahli sériu víťazstiev na štyri zápasy. O ich triumfe rozhodol Samuel Takáč, presadila sa aj nová posila Samson Mahbod.

Aktuálna tabuľka extraligy.
Aktuálna tabuľka extraligy.Flashscore