Udalosti Tipos Extraligy: Spišská vyrovnala rekord, Michalovce a Košice ukončili série

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Spišská vyrovnala rekord, Michalovce a Košice ukončili série

Košice sa po dlhom čase tešili z víťazstva.
Košice sa po dlhom čase tešili z víťazstva.TASR
Predposledné kolo Tipos Extraligy hrané v roku 2023 prinieslo niekoľko zaujímavostí, na ktorých čele sú natiahnuté aj zlomené série troch tímov z vrcholu tabuľky. Tridsiate extraligové kolo bolo zároveň aj druhé regionálne. V sobotňajších zápasoch sa stretnú rovnakí súperi, no vymenia si domáce prostredie.

Spišská Nová Ves vyrovnala historický rekord

Spišiaci sú doma stále neporazení, vyhrali aj pätnásty zápas, čím vyrovnali rekord najvyššej slovenskej súťaže. Existuje značná šanca, že "rysy" vytvoria nový míľnik, pretože v najbližšom stretnutí pred vlastnými divákmi hostia 5. januára posledný tím tabuľky Humenné. Počas týchto 15 výhier získali až 43 zo 45 možných bodov, čo znamená, že v riadnom hracom čase neporazili len Košice a Zvolen.

Skóre v danom sledovanom období činí 65:30, čo je najlepšia ofenzíva aj defenzíva. Spišská dvakrát porazila Liptovský Mikuláš, Slovan, Michalovce a Košice, ostatných súperov v jednom prípade. Aktuálny líder tabuľky z východu republiky má na konte celkovo 58 bodov, čiže doma zverenci trénera Wojnara získali až 77,5 % zo všetkých. Vonku sú ale až deviatym najhorším tímom.

Michalovce ukončili najdlhšiu sériu sezóny

Najdlhšiu víťaznú sériu v tejto sezóne držali Michalovce, ktoré uspeli v dvanástich stretnutiach po sebe. Vo štvrtok bolo pred duelom v Spišskej Novej Vsi jasné, že jedna z dvoch fantastických šnúr musí skončiť. "Čierny Peter" ostal v rukách Dukly. Tá síce v polovici duelu otočila skóre vo svoj prospech na 4:3, ale potom štyrikrát inkasovala. Michalovce tak prehrali prvýkrát od 5. novembra a súboja proti Košiciam.

V predošlých 12 úspešných dueloch získali až 35 z 36 možných bodov pri skóre 57:17. Len raz inkasovali viac ako dva góly, v dvoch prípadoch udržali čisté konto. Najdlhšiu víťaznú sériu v extralige zaznamenali Michalovčania začiatkom roka 2021, keď od 22. januára do 5. marca vyhrali až 13 zápasov po sebe. Skončila sa ešte jedna pekná šnúra. Hráči Liptovského Mikuláša zastavili víťaznú sériu Banskej Bystrice na čísle osem.

Výsledky štvrtkového kola.
Výsledky štvrtkového kola.Flashscore

Košice konečne vyhrali

Košičania ukončili osemzápasovú sériu prehier. Naposledy sa tešili ešte 26. novembra proti Nitre. Odvtedy podľahli Trenčínu, Humennému, Banskej Bystrici, Popradu, Novým Zámkom, Liptovskému Mikulášu, Michalovciam a Spišskej Novej Vsi, pričom získali iba dva body z 24 možných. Napriek tomu sa držia na treťom mieste tabuľky, pričom aktuálne strácajú, vzhľadom na predošlý úsek sezóny, iba šesť bodov na prvú Spišskú.

"Oceliari" sa pritom stále môžu pýšiť najlepšou defenzívou v lige, aj keď zo 75 gólov inkasovali počas ôsmich prehratých duelov 29, čo činí necelých 40 percent. Problémom ale bola predovšetkým ofenzíva, nakoľko zverenci trénera Cemana zažili až päť duelov, v ktorých sa presadili len raz. Päť gólov, ako vo štvrtok do siete Humenného, strelili Košičania naposledy 24. novembra proti Spišiakom.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Hráč kola: Ryan Dmowski

Americký útočník ukazuje svoju extratriedu bez ohľadu na to, či sa Popradu darí, alebo nedarí. Úvod ročníka mu ušiel pre zranenie, preto sa nenachádza na čele tabuľky produktivity, ale manko postupne doťahuje. Výhru "kamzíkov" na ľade Zvolena režíroval dvomi gólmi a jednou asistenciou. Celkovo má na konte už 33 bodov za 16 gólov a 17 asistencií, takže medzi najproduktívnejšími hráčmi mu patrí štvrtá priečka. Odohral pritom o šesť duelov menej ako mená nad ním. S priemerom 1,38 bodu na zápas je po Archambaultovi druhým najlepším v tejto štatistike.

Program posledného tohtoročného kola.
Program posledného tohtoročného kola.Flashscore