Udalosti Tipos Extraligy: Skvostná forma Mikúša, tisíci zápas Ďatelinku, Poprad musí čakať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Tipos Extraligy: Skvostná forma Mikúša, tisíci zápas Ďatelinku, Poprad musí čakať
Popradčania vo východniarskom derby nepotvrdili status víťaza základnej časti.
Popradčania vo východniarskom derby nepotvrdili status víťaza základnej časti.TASR
V nedeľu sa odohralo už 47. kolo Tipos Extraligy, čo znamená, že do konca základnej časti ostávajú posledné tri, takže je čoraz dôležitejšie, ako každé stretnutie dopadne. Aj o tom sú tradičné udalosti, ktoré prinášajú Flashscore Správy.

Tisíci zápas Ďatelinku

Hráči Slovana Bratislava zvíťazili nad Banskou Bystricou. Rozhodujúci gól strelil v 62. minúte kanadský útočník Emile Poirier. Zverenci Petra Oremusa zostali na priebežnom ôsmom mieste, no znížili manko na "baranov" na dva body. Slovan zdolal Banskú Bystricu aj štvrtýkrát v sezóne.

Obranca Banskej Bystrice Ivan Ďatelinka nastúpil na svoj 1 000. zápas v slovenskej extralige. Stal sa iba piatym hráčom, ktorému sa to podarilo. Pred ním dosiahli na štvorciferný počet duelov len Arne Kroták (1 259 zápasov), Štefan Fabian (1 095), René Školiak (1 026) a Peter Bartoš (1 024).

Výsledky 47. kola.
Výsledky 47. kola.Flashscore

Poprad nepotvrdil víťazstvo v základnej časti

Hokejisti HK Poprad mohli na ľade Michaloviec spraviť rozhoduúci krok k historickému prvenstvu v základnej časti. V šlágri kola však prehrali 2:3 po predĺžení a na definitívu si ešte musia počkať. Ich náskok pred Michalovcami je päťbodový, pričom v hre je ešte deväť bodov, pričom šancu na prvenstvo v ZČ majú aj priebežne tretí Spišiaci.

Pod víťazstvo Michaloviec sa významnou mierou podpísal obranca Adam Drgoň. Ten sa proti klubu, ktorý ho v januári vymenil do Michaloviec, prezentoval víťazným gólom v predĺžení a dvomi asistenciami. Michalovčania strelili všetky tri góly v presilovkách a potvrdili, že v tejto disciplíne sú najlepší v lige s úspešnosťou 26,23 percenta.

Skvostná forma Tomáša Mikúša

Z hetriku sa tešil útočník Tomáš Mikúš z HC Košice, no "oceliarom" to na body nestačilo. Vo Zvolene viedli 2:0, no v druhej tretine domáci otočili skóre a Mikúš v závere tretej časti už iba skorigoval na konečných 5:4. Od príchodu z Nových Zámkov odohral päť zápasov za Košice a strelil v nich deväť gólov.

Na rovnaký počet presných zásahov potreboval v predošlom pôsobisku 41 duelov. Stal sa prvým slovenským hráčom, ktorý strelil v prebiehajúcej sezóne dva hetriky, prvý dosiahol ešte v Nových Zámkoch. Zvolenčanov nasmerovali k víťazstvu trojbodoví Marek Hecl a Mitch Hults.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Hráč kola: Jakub Lacka

Útočník Nitry Jakub Lacka strelil svoj prvý hetrik v extralige, ktorým pomohol k víťazstvu nad Humenným 5:2. V najlepšom zápase kariéry si pripísal aj jednu asistenciu. Nitrania si napravili chuť po piatkovej domácej prehre so Spišskou Novou Vsou a v tabuľke sa udržali na 5. priečke pred Zvolenom.

Za hráča kola sme vybrali hokejistu "corgoňov" najmä pre to, že na rozdiel od Mikúša jeho hetrikové predstavenie prispelo k výhre. Nitrania sa priblížili k spečateniu účasti vo štvrťfinále, do ktorého postúpi šesť najlepších tímov. Mužstvu spod Zobora patrí pred záverečnými tromi kolami piata priečka s päťbodovým náskokom pred siedmou Banskou Bystricou. 

Program 48. kola.
Program 48. kola.Flashscore