Udalosti Tipos Extraligy: Slovan ani Nitra sa zatiaľ nedvíhajú, Poprad má vážny problém

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Tipos Extraligy: Slovan ani Nitra sa zatiaľ nedvíhajú, Poprad má vážny problém
Nitrania sa značne trápia.
Nitrania sa značne trápia.Profimedia
Tipos Extraliga pokračuje v rýchlom tempe a ak nás o niečom doterajší priebeh sezóny presvedčil, tak o fakte, že rovnako ako v predošlom ročníku, aj teraz bude všetko nesmierne vyrovnané. Každý môže poraziť každého, čo prinesie veľmi zaujímavé súboje a drámu až do konca základnej časti.

Poprad má vážny problém

Popradčania prešli prípravou s veľkými ováciami, ale každému bolo jasné, že to nič nemusí znamenať. Do ostrej sezóny mužstvo spod Tatier vstúpilo rozpačito, striedalo výhry s prehrami a momentálne je jasné, že tri porážky po sebe sú veľmi zlou bilanciou. "Kamzíci" majú najhoršiu formu zo všetkých 12 tímov, ako jediný celok nezískali z uplynulých troch duelov žiadny bod. Navyše je tu katastrofálna štatistika.

Z legionárov ešte ani jeden neskóroval. Obranca McFadden nazbieral dva body, po jednom majú Beaudoin, Coulter a Betker. Najproduktívnejší hráč minulej sezóny Gerlach dokonca nebodoval a Dmowski pre zdravotné problémy stále nenastúpil. Brankár Vay disponuje slabou 88,2-percentnou úspešnosťou zákrokov. Odchytal ešte menej minút ako mladý Rabčan. Toto všetko je vskutku vážny problém pre Poprad.

Výsledky 6. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 6. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Slovan ani Nitra sa zatiaľ nedvíhajú

Slovan po zlom úvode ukončil spoluprácu s trénerom Pardavým a jeho nástupca Ružička debutoval výhrou proti Nitre, lenže na tento duel nenadviazal doma, keďže "belasí" zachraňovali predĺženie v samom závere, nakoniec prehrali proti Trenčínu v nájazdoch. Stále tak platí, že doma ešte nevyhrali. Síce premiérovo bodovali druhý raz po sebe, ale sú až na deviatom mieste. Zatiaľ to nevyzerá ako cesta tabuľkou nahor.

Ešte v horšej situácii je Nitra. Pod Zoborom aj v predošlom ročníku dlho hrali v dolných poschodiach tabuľky, čo sa opakuje. "Corgoni" porazili iba Michalovce a aj to za dva body, ktoré majú aktuálne na poslednej priečke. Svojich fanúšikov neuspokojili ani v nedeľu, keďže Zvolen strelil až deväť gólov, najvyšší počet jedného tímu v sezóne. Skóre Nitry 14:30 hovorí o najhoršej ofenzíve aj defenzíve s priemerom piatich inkasových gólov na jeden duel.

Program 7. kola Tipos Extraligy.
Program 7. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Premiérové nájazdy

Z doterajších 36 odohraných stretnutí len štyri nerozhodlo tradičných šesťdesiat minút. Do nedeľného programu to boli len dva, ktoré spoznali víťaza počas predĺženia. Premiérové samostatné nájazdy si tak vyskúšali hráči Humenného a Spišskej Novej Vsi. Domáci zaknihovali druhú výhru po sebe vďaka jedinému zásahu Pereskokova. Slovan doma podľahol Trenčínu po výsledku 1:3, čo sa týka nájazdov. Za domácich skóroval Scheid, na strane hostí trio Sojčík, Baláž a Ekberg.

Hráč kola: Filip Belányi

Kanadský útočník Anthony Nellis sa síce v drese Spišskej Novej Vsi postaral o celkovo štvrtý hetrik aktuálneho ročníka, ale z tímového pohľadu stačil iba na bod, zatiaľ čo brankár Filip Belányi kryl 26 z 27 striel Liptovského Mikuláša a výrazne prispel k výhre Banskej Bystrice. Zaskvel sa hlavne v tretej tretine, keď podržal tím v štyroch presilovkách súpera po sebe. Chválili ho aj vlastní spoluhráči. Gólmani boli pod Urpínom na úvod ročníka kritizovaní, aj preto skončil Tervo a nahradil ho Krošelj. Odkedy však Slovinec dorazil, Belányi chytá ako vymenený.

Tabuľka Tipos Extraligy po kompletnom 6. kole.
Tabuľka Tipos Extraligy po kompletnom 6. kole.Flashscore